Перишић 15. у олимпијској стрељачкој дисциплини Трап у Новом Саду

Фото: Стрељачки савез ЦГ

На стрељачком комплексу у Силбашу код Новог Сада,  поводом изградње стрељане за летеће мете одржан је “Први Гран При” – међународно такмичење у олимпијској стрељачкој дисциплини Трап.

У врло јакој конкуренцији стријелци из Херцег Новог и Будве, који су наступили о сопственом трошку на позив организатора, имали су запажен наступ.

Првак Црне Горе Иво Станишић из Будве  са укупно 109 погодака  био је седми и остао први испод црте за финале. Никола Перишић члан СК Херцег Нови је са 105 погодака због само једне лоше рунде пласирао се на 15. мјестo, док су Драган Мркајић (Херцег Нови)и Јовица Марковић (Будва) са 101 односно 100 погодака заузели солидну 19. и 21. позицију  од 51 такмичара.

Прво мјесто на овом јаком турниру  освојио је хрватски интернационалац  Марко Гермин са 38 погодака, у конкуренцији 51 стријелца. Друго мјесто  припало је одличном домаћем такмичару Доминику Плетикосићу са 36 погодака. Треће мјесто припало је  вицешампиону свијета Антону Гласновићу из Хрватске.  Треба напоменути да је конкуренција била жестока, па је свих шест финалиста кроз квалификације имало разлику  од четири мете (110-113 погодака).

Временски услови нису ишли на руку такмичарима, па су повремени удари кише са вјетром у многоме утицали на резултате. Најбољима су подијељене и богате финансијске награде.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here