Реконструкција и изградња нових тротоара на више локација

Агенција за изградњу и развој Херцег Новог настaвила је реконструкцију и изградњу нових тротоара на више локација у граду. Крајем октобра биће настaвљено и асфалтирање путева у циљу  боље повезаност и сигурнијег саобраћаја.

Према ријечима Николе Самарџића из Агенције за изградњу и развој града реконструкција тротоара обавља се по тендеру који је расписан у јуну, а радове изводи фирма БК Вајс.

– У мјесној заједници Бијела у току је санација тротоара од Панораме према продавнци Конинг у дужини од око 130 метара. Тротоар у Бијелој је био оштећен, при измјени водоводних цијеви. У наредних пар дана почеће реконструкција дијела тротоара у улицама Сава Илића од мјесне заједнице до маркета Арома и V Црногорске бригаде, казао је Самарџић.

Уз реконструкцију, тендером је предвиђена и изградња нових тротоара.

-У Кумбору ће biti изграђен нови тротоар од скретања за Портонови до гробља у Ђеновићима и у Каменарима од школе до уласка на трајект. Реконструкције тротоара предвиђене су и у Зеленици, на Топлој и у наредних пар мјесеци биће бројни радови на више локација, истакао је Самрџић.

Локална самоуправа континуирано улаже напоре у унапређење комуналне и саобраћајне инфраструктуре, с циљем да се побољша квалитет живота у нашој општини. У претходном периоду асфалтарано је више улица у Баошићима, Зеленици, Игалу, Сасовићима, а радови ће бити настављен крајем мјесеца. Вриједност тендера за реконструкцију тротоара је 550 000 еура.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here