Гран при документарном филму “На златним скалама – Олимпијски Херцег Нови”

“На златним скалама – Олимпијски Херцег Нови”, аутора Ивице Видановића, добитник је Гран прија другог међународног фестивала спортског филма – Budva sports and arts film festival –BSAFF.

Жири, којим је предсједавао Огњен Ракчевић, саопштио је да је у олимпијској години, а у складу са слоганом овогодишњег фестивала “Олимпијски сан”, нарочито цијенио ауторе и приче са ових простора и да баш оваквим одабиром лауреата жели да подстакне неке нове ауторе са овог поднебља да бирају теме везане за овај простор.

-Цијенећи огроман труд уложен у уклапање великих, а потпуно различитих прича, великих спортиста, Жири у овој олимпијској години Гран при додјељује филму “На златним скалама – Олимпијски Херцег Нови”. Филм, на понос свих Новљана, Црногораца и људи са ових простора уопште, прави је показатељ да границе не постоје и показује шта је све могуће и достижно, казао је Ракчевић.

На другом интернационалном фестивалу Budva sports and arts film festival –BSAFF, који је дио велике свјетске породице Савеза спортских телевизија и слика на екрану (FICTS), приказана су 43 филма из 16 држава свијета.

Foto: BSAFF

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here