Почео Међународни фестивал фолклора-организован пријем за делегације земаља учесница

У организацији КУД Игало почео је 8. Међународни фестивал фолклора који је окупио друштва из Грчке, Македоније, Србије, Босне и Херцеговине и Црне Горе. За делегације земаља учесница данас је организован пријем у Општини Херцег Нови, а наступи у оквиру фестивала биће одржани вечерас у Бијелој и сутра на плажи Ла бамба.

Фестивал фолклора са око 300 учесника, изузетно је значајан и представља прави начин на који се може показати богато културно наслеђе Херцег Новог, Боке и Црне Горе, казао је предсједник Скупштине Иван Отовић.

– Херцег Нови има богату фолклорну сцену и Општина Херцег Нови je увијек подршка. Драго ми је су и ове године са нама друштва из земаља региона, али и Европе, казао је Отовић.

Сарадња Секретаријата друштвене дјелатности и међународну сарадњу са фолклорним друштвима потврђена је још једном на обострано задовољство , казао је замјеник секретара за друштвене дјелатности  и међународну сарадњу Митар Кисјелица.

– Херцег Нови има велики број градова пријатеља и добро је повезан са градовима у региону и шире. Овај фестивал ствара нека нова пријатељства међу младима што је приоритет и надамо се и да ћемо у будућности добро сарађивати, казао је Кисјелица.

У оквиру фестивала, како је најавио предсједник КУД Игало, Игор Симовић биће организована два наступа данас (20.09) у Бијелој и сутра (21.09) у Игалу на плажи Ла бамба.

-Гости ће на концертима приказати традиционалне игре из својих земаља. Данас у 17 сати биће организован дефиле кроз Бијелу, а у 18 сати је концерт. Наступом КУД Игало, које је домаћин фестивала, биће отворен вечерашњи концерт, а представиће се игре из Црне Горе. На крају је наступ Фолклорног ансамбла Бијела који ће представити игре из Боке Которске. Сутра ће у Игалу бити сличан програм, од 17 сати је дефиле кроз Игало, а потом у 18 сати наступ на плажи Ла бамба.

Фестивал траје до недеље 22. септембра, а за ученике фестивала биће организовани и бројни излети. Организацију фестивала поред Општине Херцег Нови подржало је Министарство културе и медија.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here