За Октобарску награду предложено осам кандидата, за Повељу Херцег Новог три

За највећа признања Општине, Октобарску награду и Повељу Херцег Новог стигло је укупно 11 предлога, осам за Октобарску и три за Повељу.

Фондација „Ива Бијелић“ и НВО „Волонтерски центар Херцег Нови“   за Октобарску награду предложили су постхумно Илију Мартиновића, Ранко Боца је кандидат НВО „Радио клуб Херцег Нови“, док је предложени кандидат Удружења књижевника Црне Горе Божидар Божо Денда. Група грађана је предложила Мажорет клуб „Лили“ а Горан Дробњак је такође кандидат Групе грађана. Кошаркашки клуб „Приморје 1945“ и Женски одбојкашки клуб „Албатрос“ предложили су Чедомира Поповића, МЗ Зеленика Фудбалски клуб „Орјен“ док је кандидат Мјесне заједнице Баошић Александар Лека Ивовић.

Жири за додјелу Октобарске награде и Повеље Херцег Новог

Три су предлога за Повељу : Никола Маловић у име Књижаре „Со“ предложио је Светлану Градинац, Група грађана Татјану Јакобсон, док је кандидат  Градске библиотеке и читаонице Херцег Нови за ово велико признање, Бошко Радојковић.

Конкурс за предлагање кандидата био је отворен до 15. септембра. По ријечима предсједнице Жирија Јадранке Бубало,  на данашњој сједници  Жири је успоставио листу предложених кандидата.

Јадранка Бубало, предсједница Жирија

-Састанке ћемо одржавати у току следеће недеље а до 15. октобра јавност ће бити упозната ко ће од предложених кандидата добити ове године награде, казала је Бубало.

Жири за додјелу Октобарске награде и Повеље Херцег Новог именован је на сједници СО Херцег Нови 6. септембра а чине га осим предсједнице Јадранке Бубало  и чланови: Драган Томашевић, Зоран Лазаревић, Тамара Комар, Јелена Јелић, Николина Милошевић, Марија Павловић, Стеван Копривица и Владимир Косић.

Октобарска награда додјељује се физичким и правним лицима са пребивалиштем, односно сједиштем на територији општине Херцег Нови. Награда се може додијелити и појединцима који не живе на подручју општине Херцег Нови, ако њихова остварења имају посебан значај за ову Општину.

Почасном грађанину додјељује се Повеља Херцег Новог. У једној години могу се  додијелити највише три награде и једна Повеља.

Највећа признања која заслужним појединцима или правним лицима додјељује Општина Херцег Нови биће уручена добитницима 28. октобра на свечаној сједници СО.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here