Једриличарска регата „The Ocean Race Europe 2025“ стиже у Боку Которску

Црна Гора ће бити домаћин дијела Међународне једриличарске трке „ The Ocean Race Europe 2025 “, најавио је министар поморства Филип Радуловић, поручујући да ће овај догађај први пут бити одржан и на Јадрану.

Једриличарска трка ће се одржати у септембру наредне године, са стартом на Балтику и завршетком трке на Медитерану, информисао је он.

– Финале трке ће бити у Боки Kоторској и одушевљени смо што ће Бока бити последња станица на овом путовању гдје ћемо подједнако дочекати наутичаре и навијаче, у име јединства и љубави према мору, рекао је Радуловић. Ocean Race је међу водећим свјетским догађајима у једрењу, а ова свјетски призната трка промовише заштиту океана и окупља велики број учесника. Финале овог догађаја ће истаћи поморско насљеђе Црне Горе и њен европски идентитет – казао је Радуловић.

Према његовим ријечима, овај догађај ће унаприједити углед Црне Горе као дестинације за једрење и туризам. Економски ефекти након одржаног догађаја за Црну Гору биће значајни јер се предвиђа позитивни утицај на БДП у износу од 8,3 милиона еура, казао је Радуловић.

Трка ће додатно промовисати Црну Гору као туристичку дестинацију, а процјене су да ће током четири дана догађаја Боку посјетити око 96 хиљада људи.

Видљивост и промоција Црне Горе биће осигурана на свим зауставним тачкама The Ocean Race Europe 2025, што обухвата око 1,35 милиона људи, закључио је Радуловић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here