Вишеград и Херцег Нови наставили сарадњу у области спорта

У оквиру припрема за предстојећу такмичарску сезону, Вишеград је домаћин Одбојкашком клубу Албатрос на основу споразума о сарадњи двије локалне заједнице.

Предсједник Одбојкашког клуба Албатрос Дарко Класић рекао је да су у Вишеграду дочекани од екипе Хидроелектране на Дрини, са којом су одиграли пријатељску припремну утакмицу.

– Сматрамо да су два града побратима Вишеград и Херцег Нови прави примјер позитивне енергије и сарадње и да су овакве посјете и циљ сарадње градова пријатеља – истакао је Класић.

Предсједник вишеградског Одбојкашког клуба Раде Баралић рекао је да је захваљујући општини Вишеград успостављена сарадња у области спорта са клубом Албатрос, па је тако прошле године вишеградски клуб био гост у Херцег Новом, а ове године су Новљани у Вишеграду.

– Они су овдје дошли на два дана. Одиграли смо утакмицу, али смо настојали да им покажемо и наше природне љепоте. Уприличили смо и вожњу бродом ријеком Дрином – казао је Баралић.

Он је захвалио за подршку општини Вишеград, предузећу „Хидроелектране на Дрини“, Туристичкој организацији Вишеград и бањи „Вилина влас“.

Предсједник Општине Херцег Нови Стеван Катић и начелник Општине Вишеград Младен Ђуревић потписали су 2018. године Споразум о сарадњи ове двије локалне заједнице у којима је нобеловац Иво Андрић провео дјетињство и дио живота након добијања Нобелове награде.

Извор и фото: СРНА

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here