Млађи извиђачи “Орјена” на “Данима пријатељства” у Варешу

Након седмодневног кампа почетком јула у Требињу, Одред извиђача “Орјен” из Херцег Новог је протеклог викенда учествовао на 10. међународним “Данима пријатељства” у Варешу, у Босни и Херцеговини.

На орјентационо-еколошком такмичењу наш одред је представљала екипа млађих извиђача “Мрмоти” у саставу: Вук Барјактаревић, Милош Милошевић, Тео Вучинић, Богдан Муришић и Вук Ђедовић.

У конкуренцији 25 екипа млађих извиђача и планинки једна од најмлађих екипа на такмичењу успјешно се опробала у разним извиђачким дисциплинама: орјентацији, топографији, првој помоћи, чворологији и сигнализацији.

Традиционални сусрети у организацији Одреда извиђача „Звијезда“ Вареш окупили су око 400 учесника из извиђачких одреда држава Балкана, што је била прилика за лијепо тродневно дружење, јачање старих и успостављање нових веза и упознавање града.

Иза Одреда извиђача “Орјен” су бројне успјешне акције, које су допринијеле стварању самосталних, способних и вриједних младих људи, као и бројних пријатељства која трају и дан-данас.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here