Новљани најбољи на „Меморијалу Милорад Лопичић“ 

Традиционални “Меморијал Милорад -Мишко Лопичић” који се у дисциплини Трап одржава са мањим прекидима од 1984. године, организован је на стрељани Стрељачког клуба Будва у Будви. На такмичењу је учествовало 14 трап стријелаца из свих црногорских клубова. Највише успјеха имали су стријелци из Херцег Новог  како појединачно тако и екипно.

У појединачној конкуренцији славио је Никола Перишић са 40 погодака у финалу, испред клупског колеге Драгана Мркајића (СК Х.Нови) са 35. Прошлогодишњи побједник Лазар Борета из СК Будва, иако је показао највише у дводневним квалификацијама, морао се на крају задовољити трећим мјестом са 27 погодака у финалу. Пласман осталих финалиста: Никола Марковић (Гамс) четврти, пет Боривоје Кривокапић (Х.Нови) и шести Радован Рончевић (Гамс).

Екипно прво мјесто припало је екипи СК Херцег Нови (Перишић, Мркајић, Кривокапић) са 321 поготком, док су сребрне и бронзане медаље освојиле екипе Гамс-а (Н.Марковић, Р.Марковић, Рончевић) са 306 и мјешовита екипа у саставу (Борета, Липовина, Пеличић) са 301 поготком. Наредно такмичење трапаша је Првенство Црне Горе 21 и 22. септембра у Будви.

Покровитељ такмичења је, као и ранијих година, био Ловачки савез Црне Горе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here