Јадран М:тел близу Лиге шампиона

Ватерполистима Јадрана М:тел остао је још корак до пласмана у Лигу шампиона, битно је само да се у сутра у 10.30 у Дубровнику савлада Барселона. Изабраници Владимира Гојковића, иако уморни од жестоког дуела са екипом Југа из Дубровника дан раније у непуна 24 сата, побједили су Динамо из Букурешта у трећем колу квалификација за групну фазу Лиге шампиона –15:8 (5:2, 2:1, 5:2, 3:3).

Ивовић и  саиграчи нијесу дозволили  опуштање. Почели су сусрет сигурно. После првих 8 минута било је 5:2. Дмитри Холод је постигао два гола, Урош Вучуровић, Данило Радовић, Василије Радовић по један. Динамо, који има прилично квалитетну екипу, није одустајао, али није одустајао ни Јадран па је на полувремену водио са 7:3. Голове су постигли Урош Вучуровић и Матија Сладовић.

У трећој четвртини  Динамо је ухватио  прикључак и пришао  на 5:7:  ватерполисти јадрана су узувратили серијом  5:0 и  стигли до 12:5, а затим су мирно привели утакмицу  крају, чували су снагу за дуел са екипом Барселоне, који је најважнији кад је међународна сцена  за вице првака Црне Горе.

Дмитриј Холод је постигао четири поготка и био је најефикаснији у тиму са Шквера, по два пута су се уписали Урош Вучуровић, Ђорђе Лазић и Матија Сладовић, а по један Данило Ступар, Данило Радовић, Дамјан Вујичић, Александар Ивовић и  Василије  Радовић.  Најефикаснији у саставу Динама били су Нико Чубранић са три и Козмин Раду са два гола.

Подсећања ради, Јадран је у првој рунди надиграо Борац из Бањалуке са 35:3, у другој су добили велики дерби против домаћина Југа – 14:12. Вечерас су слободни. Сада их само једана побједа дијели од мјеста у елитном ватерполо друштву. У групној фази елитног такмичења већ се налази актуелни шампион Црне Горе, екипа Приморца из Котора.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here