Дуж ривијере уприличене традиционалне феште

Љетњи програм уз богат културни и музички програм обиљежили су ово љето, а низ музичких  догађаја настављен је синоћ у Зеленици, Кумбору и Баошићима. Организатори су Мјесне заједнице Баошића, Кумбора и Зеленике и Туристичка организација Херцег Новог.

„Зеленичко љето“ је одржано на пливалишту Галеб, уз бенд Трио Маре, први пут ове сезоне, казао је  један од организатора Илија Вуксановић.

-Ближи се крај сезоне и имамо мање туриста, али је лијепо, имамо дивну музику, послужење, рекао је Вуксановић.

Пјесникиња и мјештанка Зеленике Соња Падров Тешановић подсјетила је да су овакве манифестације некада биле традиционалне.

-Лијепо је организовано, радо смо се одазвали да испратимо ову манифестацију, казала је Падров Тешановић.

Новинарка из Сплита Едита Лучић, истиче да увијек радо долази у Боку и своје Зеленику, одакле вуче коријене.

-За Зеленику сам везана и приватно и пословно, с обзиром да водим програм Омишког фестивала, а пуно клапа из Боке долази на фестивал. Овдје је прекрасно, емоције су на нивоу, рекла је Лучић.

Жене Кумбора су испред Дома културе у оквиру Кумборске вечери и наступ женске волакне клапе „Лира“ традиционално припремиле роштуле и пашта шуту, казала је Олгица Вавић.

-Окупиле смо с, припремиле храну, и ми се дружимо и уз дружење наше буде још боље спремљено. Посјетиоци су задовољни ,једва чекају овакве манифестације, истакла је Вавић.

У оквиру „Баошићког љета“ синоћ су обалом продефиловале мажоретке уз пратњу Градске музике, након чега је на платоу испред Дома културе уприличен наступ клапе „Стари капетан“ Вриједне жене Баошића за мјештане и госте припремиле су рибу и приганице.

Љетњи програм ће бити настављен вечерас у Бијелој. У организацији Туристичке организације Херцег Нови, Мјесне заједнице Бијела и НВО Ружа вјетрова биће одржана Фешта рибе и вина уз клапу Кастел Нуово од 20:30.

1 COMMENT

  1. Trio mare savrsen izbor ,uzivali smo u predivnim baladama i predivnoj muzici ova tri momka.Pravo osvezenje.Vise ovakvih nastupa nam je potrebno.Hvala.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here