МЗ Баошић организује вечерас трећу љетну фешту од рибе и вина

МЗ Баошић, Културно-спортски центар

Баошић препознатљиво мјесто, које деценијама посјећују гости из земље, региона али и других држава, добиће хотелски комплекс чиме ће обогатити туристичку понуду.

И док се многи издаваоци приватног смјештаја жале на мању посјету туриста, у овом мјесту на ривијери задовољни су посјетом гостију, потврдио је, гостујући у Новском јутру, предсједник Мјесне заједнице Баошић Ђуро Цвјетковић:

Ђуро Цвјетковић

Баошић се традиционално на ривијери први пуни гостима у љетној сезони, али и током зиме захваљујући Празнику мимозе и фешти од мимозе, рибе и вина, посјећује на хиљаде посјетилаца:

– У Баошићу још увијек немамо слободан крвет. Ми најкасније завршимо сезону. Један од битних фактора такве посјете, што су Баошићани  добри домаћини. Већина становника се бави туризмом и издаваоци су приватног смјештаја.Труде се да се на вријеме инфраструктурно припреме уређењем плажа, смјештајних и угоститељских објеката и тако, дочекају госте на најбољи могући начин. Баошићани су као домаћини, одговорни за своје госте, сматра Цвјетковић.

До сада су одржане три манифестације овог љета. Оне су допринијеле да се гости радо одазивају надалеко познатим фештама, које обогаћују туристички садржај мјеста. Вечерас (четвртак) припремају још једну фешту од рибе и вина, у оквиру Баошићког љета:

– То је задња фешта за ову сезону. Ближимо се крају шпица сезоне, тако да смо ову фешту организовали нешто раније него претходних година, како би била посјећенија. По структури гостију у Баошићу највише бораве породице.Туристичка организација Херцег Нови је обезбиједила средства за феште, сходно финансијским трошковима, у односу на претходну годину, казао је Цвјетковић.

Фешта у Баошићу вечерас ће почети дефилеом Градске музике и мажоретки у 20 часова, а од 20:30 најављен је наступ клапе „Стари капетан“ на платоу испред Дома културе. Вриједне Баошићанке, из Удружења жена „Фешта“,  за мјештане и госте припремиће и служити рибу и приганице.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here