Промоција путописа “Путешествије по земљи…која више не постоји “ у Кући нобеловца

Путопис испричан кроз прозор чувеног воза Београд-Бар, Жан-Франсоа Галтуа биће представљен у Кући Ива Андрића сутра 22. августа у 21 час.

Галту је у двојезничној књизи ( српски-француски) описао своје путовање… „Путешествија по земљи која више не постоји”, први том назван “Линија Београд-Бар”, из угла путописа доноси причу о нашим просторима, уз живописне илустрације Сузан Ајо, а у издању Издавачке куће “Суматра” из Србије и у сарадњи са француском Издавачком кућом “План Б”.

У нове путешествије, па тако и други том књиге “Путешествија по земљи која више не постоји” Галту и Ајо кренуће из Херцег Новог.

-У другом тому ћемо се осврнути на неке ствари које нисмо рекли у првом. Сасвим сигурно да ће постојати спона између првог и другог дијела, али када ће то бити, не знам. Надам се да ћемо то путовање одрадити у прољеће 2025. Програм предвиђа Херцег Нови, Корчулу, Сплит, Шибеник, Мостар и Сарајево, а видјећемо гдје ће нас пут даље одвести”, најавио је Галту.

Жан-Франсоа Галту (1963) учествовао је у организовању научних и стручних пројеката на Средњем истоку, у Северној Африци и у Европи. Предавао је интеркултурне односе на Универзитету Капитол у Тулузу, од 2003. до 2012. године. Путописом Путешествије по земљи…која више не постоји, Књига прва : Линија Београд-Бар, прикључио се плејади француских аутора на челу са славним Пјер Лотијем, чији је извор инспирације управо наше поднебље тј. простор бивше Југославиjе.

Разговор са аутором ће водити др Милош Аврамовић, професор француског језика и књижевности и преводилац из Херцег Новог.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here