Бројни програми до краја августа у Кући нобеловца Ива Андрића

У башти Куће нобеловца Ива Андрића и овога љета смјењују се разноврсна културна дешавања. До краја августа очекују нас интересантни драмски, књижевни и филмски програм, као и радионица и предавање.

Башта у којој су Иво Андрић и његова супруга Милица Бабић радо проводили вријеме и гајили бројне биљне врсте, већ годинама је мјесто сусрета са књижевницима, глумцима, музичарима и другим умјетницима. Вечерас ће у њој опет бити изведен поетско-музички програм о њиховој љубави, а у четвртак је планирана промоција путописа, најавила је за РТХН организатор програма Госпава Косовић.

-Наш ђардин је дивно мјесто за све ове догађаје које организујемо, и ми се трудимо да будемо на висини задатка. Већ вечерас, трећи пут код нас имамо дуодраму „Милица и Иво“, коју ће изнијети наши глумци Дејан Ђоновић и Лидија Петроне, уз музичку пратњу Николаса Морете и Кулишић и Босиљке Кулишић, који ће нам дочарати љубавни живот нашег нобеловца и његове супруге Милице Бабић. Већ прекосутра настављамо са нашим програмима; 22. августа код нас ће бити промоција књиге француског писца Жан Франсоа Галтуа „Путешествија по земљи која више не постоји“.

Кућа нобеловца Ива Андрића биће домаћин једног од програма Трга од ћирилице, као и селекције документарних филмова 37. Филмског фестивала Херцег Нови.

-У петак, 23. августа овдје ће бити дио „Трга од ћирилице“, односно радионица за развијање усменог израза код младих под називом „Проговори да видим ко си“, коју ће одржати драмски умјетник Милан Босиљчић. Од 24. до 28. августа у нашој башти имаћемо пројекције документараца у оквиру филмског фестивала који се одржава у Херцег Новом, а 29. нам долази Мерима Хандановић, једна млада дјевојка из Зенице, која се бави женским ликовима у дјелима Ива Андрића, која пише докторат на ту тему и одржаће предавање.

Веома су задовољни бројем посјетилаца, како оних који долазе скоро сваке вечери тако и нових који радо сврате када виде да се нешто дешава, а сви оду пуни лијепих утиусака, поручила је Косовић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here