Љето 2024: Сервисне информације

Промјењиво облачно и нестабилно, повремено киша, пљускови и грмљавина. Понегдје се очекују израженији и обилнији пљускови, а локално су могуће и краткотрајне временске непогоде. У поподневним сатима у јужним предјелима постепен престанак падавина и дјелимично разведравање. Вјетар слаб до умјерен, у зони грмљавинских облака могуће и јак, на ударе и олујне јачине. Највиша дневна температура ваздуха од 20 до 31 степен.

АУТО МОТО САВЕЗ

Саобраћај се одвија несметано, очекује се умјерена, а током дана појачана фреквенција возила. На дионицама гдје се изводе радови измијењен је режим вожње, и обавезно је поштовање постављене саобраћајне сигнализације. Савјетује се опрезна вожња, прилагођена условима и стању на путу. У протекла 24 сата у нашој земљи догодило се 27саобраћајних незгода у којима је једна особа нажалост погинула, једна особа је задобила теже, а три особе лакше повреде.

АВИО САОБРАЋАЈ

Из Подгорице је данас планирано 30 летова, а пет их је за Београд. Јутарњи „Аir Montenegro“ је реализован у 7.30, вечерњи је у 20.05, а компаније „Аir Serbia“ су у 8.35, 15.20 и у 21.50. Три лета су за Варшаву, по два за Беч, Истанбул, Гдањск и Катовице, а остали су за: Копенхаген, Меминген, Нант, Познањ, Алмати, Сабиху Гокен, Загреб, Будимпешту, Краков, Остраву, Париз, Атину, Милано и за Јереван. Из Тивта данас 24 лета, а седам их је за Београд; ”Аir Montenegro” у 7.30 и у 17.10, а “Аir Serbia” у 8.30, 11.50, 15.20, 18.40 и у 19.20. Три лета су за Истанбул, два за Тел Авив, а остали су за: Љубљану, Кишњев, Штудгарт, Дизелдорф, Луксембург, Штокхолм, Јереван, Лондон, Праг, Жешов, Париз и за Ригу.

ЖЕЉЕЗНИЧКИ САОБРАЋАЈ

Брзи воз из Београда касни сат и 20 минута и на Жељезничкој станици у Бару га очекују око 8.45. Полазак из Бара за Нови Сад је у 9.00, а за Београд у 19.35. Локални возови саобраћају редовно, а мјеста има довољно.

АУТОБУСКИ САОБРАЋАЈ

Јутрос су на херцегновску Аутобуску станицу први стигли: “Феникс” из Новог Сада и “Viena tour” из Модриче, а следеће очекују доласке из: Јагодине, Босанског Брода, Крагујевца, Бања Луке, Крушевца, Београда, Новог Сада, Суботице и Чачка. У 7.00 сати је кренио “Озлем” за Београд, у 8.10 ће “Croatia” за Сплит, у 8.45 “Лалатовић” за Сарајево, у 9.30 “Божур” и “Blue line” за Дубровник, а у 12.10 “Гацко” за Требиње. Гужве још има, па карте треба обезбиједити неколико дана раније.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here