Фудбалер Новљанин Марко Ивановић успјешан у Краљевини Бутан

У богатој историји ОФК Игало, а сада Игало 1929,   које за пет година пуни вијек постојања, више фудбалера  са Солила је писало блиставе странице каријере и својих клубова. Том мозаику успјешних  ових дана прикључио се донедавно члан Игала и вишегодишњи капитен  Марко Ивановић (29) који  је однедавно члан екипе „Паро“ из Kраљевине Бутана из Азије.

Поуздани Новљанин успјешно је  стартовао у новом дресу и знањем и фудбалским умјећем дао допринос  да његов клуб одлично стартује у квалификацијама за улазак у групну фазу AФЦ лигe што је друго по реду континентално такмичење у Азији.

Ивановићев клуб Паро изборио је право наступ у овом групном такмичењу побиједивши као гост у Непалу домаћи састав 2:1 а Марко Ивановић је допринио том успјеху јер је  био асистент код оба гола и уз стријелце најзаслужнији је за успјех екипе.  Прво јер је резултат преокренут после водства домаћих и ово је први пут да нека екипа из Бутана нашла у овом, Азијском  континенталном  такмичењу.

Марко Ивановић у причи за наш портал истиче да је више него задовољан оним што је  за ово кратко вријеме од доласка у нову средину доживио и остварио у екипи Паро.

-Одлично су ме примили, а ја сам се још боље уклопио. Доста ми је помогло моје досадашње искуство и знање. Задовољан сам условима. Нијесам очекивао да је фудбал толико популаран у овој земљи. Азијски фудбал је мекши, а ја и играчи из Европе унијели смо чврстину и европски стил игре који омогућује да свако знање и умјеће брзо дође до изражаја. Од ове сезоне повећали су број странаца и  сви се трудимо се да нам лига буде квалитетнија, казао је Ивановић.

Екипа  „Паро“ је већ 4 године најбоља у земљи,  а близу је да освојимо поново титулу, казао је Ивановић.

-Успјели смо да се пласирамо у групну фазу такмичења које је као Лига Европе код нас у Европи. Успјели амо први пут у  историји овог клуба као и у историји краљевине Бутана да стигнемо тако далеко. Утакмица у Непалу је била невјероватна. И поред тога што је три сата пред утакмицу падала јака киша, а то је рекли су ми нормално у овом временском периоду у овој средини. Чак смо мислили да ће се утакмица одложити. На крају је одлучено да се  игра што  није уобичајно, а поготово не да се по таквом времену на утакмици  нађе десет хиљада гледалаца, прича Ивановић.

Било је јако тешко играти, али како је рекао Ивановић, њему су такав терен и  игра одговарали.

-Били смо боља екипа од почетка и имали смо много више шанси. Истина противник је први повео али смо ми преокренули. Драго ми је што сам уз стријелце био најбољи на терену. Послије мојих  пасова и продора  прво смо изједначили, а затим  и постигли гол за побједу. Побиједили смо  и како кажу у клубу ушли у историју. Нашао сам се у центру пажње. Новинари, саиграчи, управа, навијачи  сви су честитали и величали моју игру. Драго ми је да ја из мог Игала и Херцег Новог, из Црне Горе будем тај тас на ваги који је пресудио у нашу корист. У октобру нас очекује наставак такмичења гдје ћемо покушати да наставимо са добрим играма који ће нам надам се донијети и добар резултат, прича Ивановић.

Интересантно је истиче Ивановић  да ми је саиграч легендарни  јапански фудбалер Кеисуке Хонда који  иза себе има богату  каријеру, а између осталог  носио је дрес италијанског Милана.

-Иако има 38 година овај Јапанац је огромни професионалац, а то потврђује и на терену и ван њега.  На првој пријатељској утакмици након дуже паузе због тешке повреде одиграо је 90. минута и претрчао око 11 километара. Имао сам прилику да разговарам са њим и потврдо  је да је изузетно  скроман и пријатан. Могу рећи да ми је велика част и задовољство имати га за саиграча и надам се да ћемо имати прилику у групној  фази  AFC да приредимо  можда још неки подвиг у далеком Бутану –закључио је Ивановић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here