Музички спектакл: Рок Опера стиже у Портонови

Љетња концертна сезона у Портоновом приводи се крају, и то уз најављени спектакуларни концерт Рок Опере. У суботу, 17. августа од 21 сат на Портонови Марина тргу чланови Новосадског биг бенда, хора и оркестра свираће и пјевати композције различитих музичких жанрова, за све генерације.

Новосадски биг бенд је основан 2003. године од стране професионалних и реномираних џез и поп музичара Новог Сада. Током протеклих година оркестар је приредио више од 420 концерата на готово свим културним манифестацијама и фестивалима у земљи и региону.

Године 2018. покренули су симфо-роцк пројекат РОК ОПЕРА. Диригент и аутор музичких аранжмана је Федор Вртачник, а као вокални солисти наступају Јана Шуштершич, Невена Рељин, Зоран Шандоров, Матиа Заната, Никола Мијић, као и чланови хора опере из Новог Сада.

РОК ОПЕРА спаја најбоље од рока, џеза и опере, а па ће публика моћи да чује неке од најпознатијих нумера свјетски познатих бендова као што су Queen, Led Zeppelin, Deep Purple и многи други, и то у несвакидашњем аранжману, а у прелијепом амбијенту Портонови марине, која је и ове године привукла неке од најљепших пловила на Јадрану.

Улаз на концерт је слободан за све посјетиоце.

– Ово је пето Портонови љето, и радује нас да видимо велики број посјетилаца свакога дана, али и гостију који су изабрали управо Портонови и One&Only Портонови за своју дестинацију овога љета – истакао је Рашад Алијев (Rashad Aliyev), извршни директор Портоновог.

– Поред Тијане Богићевић, некадашње учеснице Евровизије, ове године смо угостили и Натали Диздар, као и симфонијски оркестар ‘Најбоље од 80-их’, те Мјесну музику Ђеновић – додао је он.

Подсјећања ради, Портонови је овог љета био домаћин и разноврсних спортских догађаја, попут узбудљивог Портонови 3×3 Lite Quest турнира, Outdoor workout сесије, као и Портонови регате, која је привукла пажњу свих љубитеља спорта и авантуре. Умјетнички и дјечији догађаји такође нијесу изостали.

– Плаже у Портоновом једне су од најљепших у Црној Гори, једна се нашла и на Форбсовој листи најљепших плажа у Европи. Ово је за нас важно признање и доказ квалитета и посвећености. Зато нас посебно радује лијепо вријеме и надамо се да ће и септембар бити такав, те да ће тренд добре посјећености да се настави и у Портоновом и у One&Only Портоновом, а самим тим и долазак гостију који желе да буду на адреси о којој се прича – закључио је Алиjев.

ПР текст

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here