Херцегновски “Водовод и канализација“ набавио мини багер, ускоро и цистјерна за воду

Херцегновски “Водовод и канализација“ наставља са улагањем у механизацију. Послије спроведене процедуре јавних  набавки у радионицу у Зеленици је стигао мини багер. Ријеч је о хидрауличном ровокопачу на гусјеницама са затвореном климатизованом кабином.

Набавком багера радницима оперативе биће олакшани свакодневни послови на отклањању кварова на мрежи с обзиром на то да се у просјеку  највише времена приликом отклањања квара на водоводној и канализационој мрежи потроши на радове на приступу мјесту квара тј. раскопавању терена око цијеви, што је изузетно захтјеван посао. Нови мини багер идеалан за ископе приликом интервенција на мањим профилима цијеви гдје се захтјева прецизност и што мања девастација околног простора приликом ископа. Тиме је остварена и значајна финансијска уштеда јер више није потребно ангажовање трећих лица за машинске ископе, саопштено је из Водовода.

Друштво се труди да својим запосленима, кроз стварање свих неопходних услова за безбједан и нормалан рад, омогући да одговоре сваком задатку благовремено и ефикасно.

Након набавке мини багера, ускоро се бити расписан тендер за јавну набавку специјалног возила – цистијерне за транспорт воде. Цистијерна ће бити купљена од намјенских средстава у износу од 56 000€ која су Друштву додијељена на конкурсу „ЕКО фонда“, у оквиру пројекта финансирања општинских комуналних предузећа за набавку комуналне опреме и уређаја за управљање отпадом.

1 COMMENT

  1. Početkom sedamdesetih godina bio sam na Karači svjedok scene koja mi se urezala u sjećanje.
    Neposredno uz košarkaški teren Karača, iza trotoara sa južne strane, 5-6 fizikalaca je bezvoljno kopala dosta dubok kanal. Voda, struja, telefon kanalizacija – ko će to sada znati.
    Tuda su u pravcu Belaviste išle tri mlade turistkinje, Dankinje ako me pamćenje dobro služi.
    Radnička klasa je bacila lopate i krampove: rukama i nogama uz par engleskih riječi
    su nasrtljivo objašnjavali Dankinjama da žele da idu na rad na Zapad…
    Teško mi je pala na srce ta scena, nisam to očekivao od „radničke klase“.
    Godinu-dvije nakon toga sam i ja otišao na Zapad, poneki od tih fizikalaca valjda takođe.
    Vodovod je konačno nakon pola vijeka nabavio mini bager koji sigurno zamjenjuje pet-šest fizikalaca, ali srećom ne i mene.
    Mini bageri još ne pišu komentare niti prave foto-reportaže…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here