Мјештани Зеленике задовољни рјешавањем комуналних проблема

Неколико главних комуналних проблема који су мучили мјештане и госте у Зеленици коначно су ријешени, рупа на пјешачкој стази је закрпљена, зеленило је орезано, радови на пасарели су завршен, очишћен је и плато око ње, али поједини су и остали, попут пјешчаног алтернативног пута код луке.

Како за РТХН прича предсједник МЗ Зеленика-Кути Илија Ковачевић, задовољство је када иницијатива уроди плодом, па се почне са рјешавањем проблема.

Илија Ковачевић, предсједник МЗ Зеленика-Кути

– Причали смо на почетку љета и о незавршеној пасарели и њеном окружењу, које је сада добро култивисано и сређено. Пасарела функционише, већ је и проток саобраћаја бржи. С тим да остаје проблем овог пјешчаног пута, који је алтернатива главном. Ту је огромна прашина, облаци прашине и то се мора рјешавати – наводи он.

Обавеза локалне управе је одржавање канала и потока, као превентива поплавама, које нису ријетке у Кутском пољу.

– Ускоро ћемо имати план, у договору са секретаром за комуналне дјелатности Василијем Сеферовићем, да се понуде три опције приоротета у чишћењу, па ћемо видјети колико ће то све да буде. Исто тако, овај доњи дио слива изискује да се покоси, очити и припреми, јер увијек се могу очекивати бујице и кише сад крајем августа и у сепрембру, па да то обезбједимо – прича Ковачевић.

У Мјесној заједници су задовољни рјешавањем ових проблема, али како наводи Ковачевић, то су мали кораци, који би требало да воде ка трајном рјешењу.

– Нама је најважније да се то култивише, а надам се томе. У Игалу је уређено шеталиште, сада се ради потез од Мељина до хотела Плажа. Све су то милионски износи. Са пар стотина хиљада овдје, не мора да се поплоча најскупљим материјалом, већ да се колико-толико оспособи да се повежу Мељине и Кумбор, што је приоритет за Зеленику –  казао је он.

Утисак је да се у Зеленици ствари помијерају на боље, због чега су задовољни и мјештани и туристи.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here