Велико интересовање за манифестацију „Сви на Црквице“

Туристичка Организација општине Котор и Општина Котор у сарадњи са Туристичким организацијама Тивта и Херцег Новог, у суботу 10. августа организују манифестацију „Сви на Црквице”.

Како је за РТХН казао Далибор Вуковић из ТО Херцег Нови, циљ организације ове манифестације је промоција залеђа Боке Которске.

Далибор Вуковић, ТО Херцег Нови

– Све ће почети пјешачком туром до Стражника и Кома. Биће организована такмичења у стреличарству, шаху, карташким играма са овог нашег подручја. Такође, биће организована и дјечија анимација, а након тога и квалитетан културно-умјетнички програм, који организују Театар 303 и КУД Бока, послије чега слиједи несвакидашњи музичко-сценски наступ бенда Глумци, а госте ће забављати и наш локални бенд Трио маре  – наводи он.

Обезбјеђен је превоз, за који су према ријечима Вуковића, Новљани показали велико интересовање, те су готово сва мјеста попуњена.

– Аутобуси крећу у 8 ујутру са Дубраве. Биће заустављање у Зеленици код луке и у Бијелој код Сити маркета. Број мјеста је ограничен и мислим да их је преостало још само 15. Мислим да ће то заиста бити лијепо јер је ријеч о манифестацији која промовише источни орјенски масив. Постоји и повезница старим аустроугарским путем, који Црквице повезује са Орјен седлом, а након тога, другом страном до Врбања – прича Вуковић.

Туристичке организације три бокешка града заједнчки реализују многе промотивне активности.

– Биће још доста тога, поготово у септембру и октобру везано за промоције. Планирамо заједничку организацију студијских посјета, које је подржала и Национална туристичка организација. Циљ нам је издвојити наш регион као драгуљ Црне Горе и уложити заједничке напоре да урадимо нешто квалитетно у промоцији и развоју, јер сами не можемо пуно, али кад се спојимо, радимо заједно и кад смо увезани, мислим да можемо постићи неке резултате – казао је Вуковић.

Резултати сарадње су видљиви. Статистика показује разноврсну демографску структуру туриста, те Вуковић у септембру и октобру очекује већи број долазака са западних и средњоевропских тржишта.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here