Интерактиван, интиман концерт Рамба Амадеуса на тврђави Форте Маре

Новљанин Антоније Пушић, познатији као Рамбо Амадеус, концертом у оквиру турнеје “Трибјут самом себи”, уприличио је незаборавно вече бројној публици на тврђави Форте Маре.

Како је казао умјетник непревазиђене енергије, харизме и интелекта, вјештина је у свему наћи мјеру, а управо су мањи, интимнији концерти оно у чему највише ужива.

-Моји концерти су увијек интеракција, због чега, с обзиром на искуство видим у ком правцу нас води енергија, и тиме се водим кад бирам репертоар, односно шта ћемо следеће извести, рекао је Амадеус.

Аутентичним, како каже „протестним“ текстовима својих пјесама, који су прожети појмовима сатире и хумора, покушава да скрене пажњу на оно што „не ваља“ у друштву.

-С обзиром да пјеснике нико не слуша, онда човјек мора да се укључи на разглас и да свира да би то некако добацило до људи, истакао је у свом маниру Рамбо.

Специјални гост на концерту био је хрватски саксофониста, Дубровчанин Иван Боначић, који Рамба слуша од малих ногу и како каже, још увијек не може да вјерује да са њим сарађује.

-Рамбову прву касету сам добио 1992. године преко очевог пријатеља и слушам га од раног дјетињства. Пратим његов рад, идем на сваки концерт и у протекле двије године смо успоставили сарадњу сасвим случајно и још покушавам да разумијем колико је то битно у мом животу, да свирам са неким кога толико цијеним и ко ми је узор, истакао је Боначић.

Музичари једни друге гледају искрено у очи и одмах знају ко је какав, додаје Боначић.

-Са тим немамо проблема, нема лоших осјећања. Иначе, у Херцег Новом, нажалост, нисам био одавно и јако ми је драго да сам опет ту, осјећам се прихваћено, екипа је супер, лијепо су ме угостили, закључио је Боначић.

У оквиру турнеје „Трибјут самом себи“ Рамбо Амадеус ће следећи концерт одржати у Смедереву.

2 COMMENTS

  1. а управо су мањи, интимнији концерти оно у чему највише ужива.
    Jes, valaj, i ja najrađe pjevam u kadi!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here