Јуниорке Црне Горе предвођене Јеленом Булајић блистају на Б Европском првенству

(Фото: facebook.com/kscg.me)

Женска јуниорска кошаркашка репрезентација Црне Горе у досад одиграна три од четири кола (јер је једно била слободна) пружа одличне партије у румунском граду Плештију у групној фази Б првенства Европе. Посебно из утакмице у утакмицу блиста Новљанка Јелена Булајић.

Репрезентација Црне Горе је на старту била боља од Румуније 78:56, Булајићка је на овој утакмици постигла 26 поена и имала 4 скока и 4 украдене лопте. Њена суграђанка Љубе Андрић је на старту првенства  имала учинак од 6 постигнутих поена. У овој утакмици одлична је била и Атина Радевић са 23 постигнута поена.

У другом колу репрезентација Црне Горе је била слободна, а у трећем савладала је с селекцију Шведске 65:46. У селекцији Црне Горе најефикаснија била је Јелена Булајић са 16 поена, уз 5 скокова, Атина Радевић додала је 11, а имала је и 5 скокова, Јања Драгишић постигла је 10, Анђела Рондовић уз 6 поена, имала је 7 скокова, док су по 5 поена постигле Никшићанке Мила Мијушковић и Анастасија Касалица. Дариа Мандић и Валентина Врцан додале су по 4, баш као и Љубе Андрић, која је остварила и 5 ухваћених лопти.

Јуче у четвртом колу репрезентација Црне Горе наставила је са побједама – изабранице Петра Стојановића савладале су селекцију Босне и Херцеговине 68:56

После изједначене партије, гдје су се тимови често смјењивали у вођству у првом полувремену, предност су имале кошаркашице Босне и Херцеговине. Репрезентација Црне Горе је у 24. минуту успјела да преокрене, након поена Булајић (39:38), а сјајном одбраном Босна и Херцеговина била је без коша осам минута, да би у посљедња два треће четвртине постигла тек пет поена, уз само један кош из игре, па је уочи посљедње дионице било 45:43.

Ношене на крилима добре игре Јелене Булајић изабранице Петра Стојановића четврту четвртину отвориле су са 8:0, тако није  било резултатске драме до краја. Најефикаснија била је Јелена Булајић са 26 поена, уз по 4 скока и украдене лопте, Атина Радевић додала је 16, уз 6 скокова, 5 асистенција и 4 украдене лопте, Јања Драгишић поситгла је 12, имала 3 асистенције, те по 2 скока и украдене лопте, Анђела Рондовић додала је 8 (уз по 3 скока и украдене лопте), Љубе Андрић 6, а остварила је 8 ухваћених лопти.

Булајићка и њене саиграчице са максималним учинком држе лидерску позицију, а данас од 15 сати против Украјине играју дерби за прво мјесто у Д групи.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here