Завршен Фестивал гитаре, пет вечери уз сјајне свјетске умјетнике

Љетни фестивал гитаре (Guitar Art Summer Fest), 18. по реду завршен је синоћ пред бројном публиком која је протеклих пет дана у старом граду пратила наступе врхунских умјетника из Шпаније, Швајцарске, Мађарске, Грчке, Бразила и Црне Горе.

Пет вечери незаборавног уживања уз велика музичка имена из свијета гитаре измамили су осјећај задовољства након спуштања завјесе, рекао је Бошко Радојковић, директор фестивала.

-Ми смо врло задовољни, мада за нас још није спуштена завеса  јер имамо онај главни, велики концерт 14. септембра, тако да се сада фокусирамо некако на тај концерт који је и програмски и организацијски тотално другачији од свих ових пет вечери. Трудили смо се да сваке вечери буду неке другачије жице, тако да је прве вечери био фламенко са предивним гласом Алба Кармоне, друге вечери са симфонијским оркестром и солистима из Швајцарске, треће вечери дуо класичне гитаре из Мађарске, јуче соло гитара и вечерас гитарске интеграције са најмлађим полазницима из цијеле Црне Горе и  њиховим ментором, сваке вечери смо имали другачију форму и сам по себи програм је био другачији. Ово је пето вече и ево заиста је све пуно. Радује ме што је у публици увек пуно Новљана, казао је Радојковић.

По мишљењу Радојковића Црна Гора је увјек имала безброј екстремних музичких талената и велико је задовољство радити са њима.

Најбољи међу најбољима, Петар Николић  рекао је шта за њега, осим признања које је добио, значи учешће на овом реномираном  фестивалу.

-Заиста је фантастично да сам дио оваквог фестивала и да радим са овако врхунским професорима као што су Костас Кациолис, Јелица Мијановић и други. Сваки дан смо радили неколико сати и то је сјајно искуство које ћу памтити сигурно цијелог живота. Научио сам неке детаље које можда не могу да чујем сваки дан, каже Николић.

Своје задовољство боравком у нашем граду и учествовањем на Фестивалу исказао је умјетник Костас Коциолис, умјетник из Грчке који је на херцегновском фестивалу већ трећи пут.

-Сваке године сам у Београду на фестивалу, али познанство са Бошком ме је довело у овај диван град и на ваш фестивал и могу да кажем да ме радује што је сваке године све већи број публике, све је пуно до посљедњег мјеста, што је дивно за овај фестивал гитаре. Треба нагласити његов велики значај за младе музичаре и студенте, похвалити дивну атмосферу која влада свуда а посебно иза сцене гдје се шалимо, тако да сам презадовољан, каже Коциолис.

Он је истакао велики успјех црногорског музичара  Горана Кривокапића.

-На музичком фестивалу у Грчкој учествовао је први пут црногорски музичар Горан Кривокапић, он је тада имао 12 година и освојио је прво мјесто, а данас је велики умјетник са дивном каријером, навео је Коциолис.

Круна овогодишњег Љетнег фестивала гитаре  биће спектакуларни концерт чувеног грчког гитаристе, пјевача и композиотора Јоргоса Далараса 14. септембра на Канли кули.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here