Готово нови тим ЖОК Херцег Нови отпутовао на припреме за наредну сезону

Окупљањем и прозивком у Игалу, па одласком за Пале, почеле су припреме ЖОК Херцег Нови за наредну сезону, која је на програму од октобра ове до маја следеће године.

Прву прозивку у Игалу обавио је нови шеф стручног штаба Срђан Црнојачки који је прошле сезоне био први помоћних трофејног тренера Милорада Крунића, двоструког освајача Првенства и Купа без изгубљеног сета.

– Очекује нас велики рад, потребно је уиграти екипу. Има доста времена да сложимо  тим до квалификационог турнира за Лигу шампиона, који је на програм у октобру – рекао је пред полазак за Пале Црнојачки.

Од прошлогодишњег састава у Херцег Нови остале су капитен Ралица Васиљева (примач сервиса), Мелиса Ценовић (либеро), Дариа Чабоненко (средњи блокер), Лана Лабовић (либеро) и Диана Балаи (коректор).

Нова имена у редовима црногорског шампиона су техничари Бугарка Кристина Гунчева (стигла из њемачког Постдама), те Драгана Стевановић (Срем), примачи Анђелка Радишковић (БиХ) (стигла из словеначког Калцита), Исланђанка Елизабет Еинарсдотир (дански Гентофт), Гордана Маџгаљ (Јединство Бијело Поље), чешки средњи блокер Вероника Јандова (белгијски Шарлоа), аустријски коректор Ана Марија Галић (Волунтари, Румунија), Ана Галић (Галеб-Бар), Озал Ласма (Рига, Летонија), а послије паузе због повреде у тим се вратила репрезентативка Црне Горе, примач сервиса Милена Бурзановић.

– Сигурно да имамо бољу екипу него прошле сезоне. Уз добре припреме и рад остаје да видимо шта можемо урадити и на домаћој и на међунарној сцени – казао је Црнојачки.

Њему ће у раду помагати тренер Драган Ћирић из Новог Сада. У првој фази припрема од данас до 21. августа екипа ће радити на Палама. Ту је предвиђено да се одигра једна или двије утакмице са суперлигашем БиХ Илиџом. ЖОК Херцег Нови након тога иде за Турску, гдје ће у Анкари радити од 21. до 31. августа, а потом се сели у Словенију, гдје ће у Марибору радити од 1. до 15. септембра.

На крају ових обимних припрема стиже се у Херцег Нови гдје ће се радити у Спортском центру Игало  до првог кола квалификација за ЦЕВ Лигу шампиона.

Одбојкашице Херцег Новог за најјаче европско клупско такмичење играће у посљедњем колу квалификација са четвртопласираним тимом прошлосезонског шампионата Пољске, Будовлањи Лођ.

Уколико елиминишу екипу из Лођа, одбојкашице Херцег Новог наћи ће се у групи Д, у којој су турски Фенербахче, мађарски Вашаш и дебитант, француски Нептун из Нанта. Прва утакмица  Херцег Новог и Будовлањи Лођа је у термину од 1. до 3. окторба, а реванш седам дана касније.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here