Конкурс за пријем студената у домове ученика и студената

Министарство просвјете, науке и иновација расписало је Конкурс за пријем студената у домове ученика и студената у Црној Гори за студијску 2024/2025 годину.

Право учешћа имају студенти који се школују ван мјеста пребивалишта на установама високог образовања и који су уписали семестар одговарајуће године студија. Студенти се рангирају према укупном броју бодова на основу критеријума утврђених Правилником, а ранг листа за студенте прве године формира се одвојено од ранг листе за студенте осталих година студија.

Кад већи број студената од броја предвиђеног за пријем на смјештај и исхрану у дому оствари исти број бодова, предност у рангирању до броја предвиђеног за пријем има студент из удаљенијег мјеста пребивалишта.

Дом, у оквиру својих смјештајних капацитета, намјенски опредјељује до 7% капацитета за смјештај студената са инвалидитетом, студената РЕ популације, студената без једног или оба родитеља и студената корисника материјалног обезбјеђења у складу са законом којим се уређује социјална и дјечја заштита.

Захтјев за пријем студената у домове студената у Црној Гори, подноси се електронски, на адресу www.upisi.edu.me. Рок за пријављивање за студенте прве године студија је од 2. до 6. септембра, а за студенте друге, треће, четврте, пете и шесте године студија и студенте двогодишњих мастер студија је од 14. октобра до 18. октобра 2024. године.

У старом Дому студената Подгорица има 1 084 мјеста, а у Новом студентски дому 400 мјеста. У Дому студената Никшић има 250 мјеста, а у Новом студентском дому Никшић 260 мјеста. У Дому студената Котор има 200 мјеста, у Дому студената Цетиње 104 мјеста, у Дому ученика и студената Беране, 82 мјеста и у Дому ученика и студената Бар 42 мјеста.

Детаље о условима и критеријума конкурса и начину подношења пријава заинтересовани могу пронаћи на сајту Министарство просвјете, науке и иновација.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here