Смјернице за остваривање права на стипендију за талентоване основце и средњошколце

Радна група Министарства просвјете, науке и иновација, формирана с циљем унапређења подршке талентованим ученицима, донијела је Смјернице за остваривање права на стипендију за талентоване ученике основних и средњих школа, саопштено је из Министарства просвјете, науке и иновација.

Ове смјернице прецизирају услове под којима се вреднују остала такмиченја, односно такмичења која нису у организацији Испитног центра и Центра за стручно образовање како би био ријешен дугогодишњи проблем, посебно у дијелу који се односи на такмичаре из области музичке умјетности кроз проширење листе међународних такмичења на којима учествују ученици наших школа.

Смјерницама се детаљно дефинишу конкретна такмичења, категорије и број бодова, што омогућава прецизнију и праведнију евалуацију и награђивање њихових постигнућа. Такмичења су подијељена у три групе, свака са јасно дефинисаним правилима и бројем бодова.

Циљ Смјерница је пружање подршке ученицима који постижу изузетне резултате у различитим областима образовања. На овај начин надлежни желе мотивисати и наградити талентоване ученике, те их подстаћи да наставе са постизањем што бољих резултата.

Смернице се налазе на линку.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here