Друго коло Олимпијског турнира: Без страха на јаку Грчку

Недељни пораз од репрезентације Хрватске 11:8 показао је и врлине и мане Ватерполо репрезентације Црне Горе. Прилику за поправни и прве бодове у групи на Олимпијским играма екипа Владимира Гојковића има вечерас у 19.30 против одличне репрезентације Грчке, која је била силовита против Румуније 14:7. У овом  сусрету селектор Гојковић тражиће од својих пулена да не покажу зрно страха, а успјех са би потврдио да је поход на медаљу реална опција. Сада је важно изборити четврфинале и тражити могућност повољнијег противника за најважнију утакмицу на сваком турниру, јер четврфинале, што је први циљ наших ватерполиста, одлучује да ли ће се борити за медаљу или за утјешни пласман.

Селектор Владимир Гојковић за наш портал истиче да их очекује велика борба.

-Грчка је незгодан противник. Чека нас врло тешка утакмица са супарником из врха свјетског ватерпола. Ми морамо да се фокусирамо на Грчку, биће тешко, али треба да знатно бољом игром него против Хрватске покушамо да стигнемо до побједе.  Оно што је јасно је да сусрет против Грчке неће бити ништа лакши од сусрета на старту Олимпијаде. Ријеч је о селекцији која је покривена на свим позицијама, тако да ће и ова утакмица бити неизвјесна, можда и драматична, а наше је да поправимо игру са играчем више. Неизвјесни мечеви нас очекују до краја. Можда ће бити лакше само са Румунијом, која је на нешто мањем нивоу од осталих репрезентација, поручио је селектор пред утакмицу са Грчком, и додао да су сви играчи здрави и спремни за   можда најбитнији сусрет наше селекције на олимпијском турниру у Паризу.

И репрезентативац Владан Спаић очекује тешку утакмицу, али вјерује да могу доћи до важних бодова.

-Нити једна утакмица неће бити ни лагана, ни једноставна. Тога нема на олимпијском турниру. Са Грчком ће бити тешко, то је јасно. Сигурно је да ће бити тешко нама, али и њима такође. Ако добо отворимо меч и не дозволимо ривалу да се одлијепи, вјерујем да можемо стићи до важних бодова у овом сусрету, сматра центар Спаић.

У другом колу Б групе Србија је данас поражена од Аустралије 8:3 , а играју још: Хрватска – Италија, Француска – Јапан, САД – Румунија, Црна Гора – Грчка и Шпанија – Мађарска.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here