ОО ГП УРА: Да ли је за Владу већи приоритет отварање пута Плав-Дечани од заобилазнице око Боке

Поводом посљедњих одлука о реконструкцији Владе Црне Горе, а које се односе на споразум постигнут између предсједника Бошњачке странке Ервина Ибрахимовића и Премијера Црне Горе Милојка Спајића, из ОО ГП УРА упутили су саопштење.

– Један од прихваћених услова за учешће Бошњачке странке у 44. Влади  је: „Капитални пројекти гдје живе Бошњаци имају приоритет Владе у наредном периоду”. Као грађани Херцег Новог, не можемо да вјерујемо да је Премијер Црне Горе пристао на овај недемократски и дискриминаторски услов.

Нама у Грађанском Покрету УРА, а вјерујемо и свим Новљанима због овог договора, намеће се питање – да ли је заобилазница око Боке Которске међу приоритетним капиталним пројектима Владе Црне Горе? Да ли је за Владу већи приоритет отварање пута Плав-Дечани од заобилазнице око наше Боке? Или је можда за Владу већи приоритет реконструкција пута Гусиње – Гребаје? Докле ће се Бока и приморски регион користити само као извор финансирања Подгорице и Сјевера, а наши проблеми остављати без адекватних рјешења?

Према овом накарадном споразуму, наша средства ће се улагати у развој Плава, Гусиња и Рожаја, док ће се наш град Херцег Нови суочавати са вишемјесечним саобраћајним колапсом.

Због виŝегодиŝњих ненормалних  гужви, ове године имамо мање туриста и сигурни смо да ће се тај тренд и наставити. Зашто се приоритети не постављају на основу економских показатеља на нивоу цијеле дрзаве? Херцег Нови и Бока Которска заслужују бољу саобраћајну инфраструктуру, а од највећег приоритета је изградња заобилазнице.

Оштрим ријечима осуђујемо овакву политику, којом се због опстанка на власти занемарују интереси грађана осталих важних регија, посебно Приморске регије. Сматрамо да је овај потез изразито неправедан према грађанима Херцег Новог. Зато апелујемо на Премијера Црне Горе да преиспита своје ставове по питању приоритетних капиталних саобраћајних инвестиција, као и да се не држи постигнутог споразума са Бошњачком странком – наведено је у саопштењу Извршног одборa ГП УРА Херцег Нови.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here