СРЕБРО КАО ЗЛАТО: ПИОНИРИ ИГАЛА СОЛИДНИ НА ТУРНИРУ У БУДВИ

Пионири ФК Игало 1929 освојили су сребро на турниру “Јаз 2021”, који је у Будви организовао Ненад Филиповић из ФК Подгорица. Талентовани Александар Хел, члан Игала, проглашен је за најбољег голмана.

Сјајни млади фудбалери Игала, играчи углавном рођени 2007. године, били су бриљантни током цијелог турнира. Ипак, у финалу су их зауставили фудбалери Рада (2:0).

– Златно финале против суперлигаша из Србије, екипе Рада, донијело је велико искуство за нашу младу екипу, најмлађу на турниру. Пораз од 2:0 не треба да поремети наше младе лавове, који су сасвим заслужено стигли до финала и окитили се сребром које сија као злато – казали су из управе ФК Игало 1929.

Турнир у Будви окупио је преко 40 екипа из Црне Горе, Србије и Босне и Херцеговине.

ФК Игало 1929 играло је у Групи Ц, а постигнути су сљедећи резултати:

ФК Ком (ПГ) – ФК Игало 1929 2:0

ФК Леостарс (Требиње) – ФК Игало 1929 0:5

ФК Стари Аеродром (ПГ) – ФК Игало 1929 2:1

ФК Арсенал (Тиват) – ФК Игало 1929 0:2

Након завршетка групне фазе услиједиле су утакмице четвртфинала, а Игаљани су играли против екипе Подгорице.

Меч је у регуларном току завршен резултатом 1:1, а након бољег извођења пенала и захваљујући младом чувару мреже Александру Хелу, који је одбранио један шут са 11 метара, Игаљани су прошли у полуфинале. Резултат након пенала био је 5:4 у корист екипе Игала 1929.

Полуфинални меч против Језера из Плава завршен је без голова, па су пенали одлучивали побједника. Поново је блистао голман Хел, поново је сачувао мрежу. Након једанаестераца резултат је био 5:6 у корист екипе Игала 1929.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here