ПЕТАР ТЕШАНОВИЋ: БРЕША ЈЕ ВЕЛИКИ ИЗАЗОВ МОЈЕ КАРИЈЕРЕ

Најбољи играч Јадрана у тек завршеној  сезони, сјајни голман Петар Тешановић каријеру наставаља у Бреши, а уговор је потписан на двије године.

Млади голман, који је са Јадраном из Херцег Новог у протеклих три године био доминантан у шампионату Црне Горе, а играо је одлично у Лиги шампиона и  у Регионалној лиги. Због добрих игара у тиму са Шквера изборио је статус репрезентативца, браниће на завршници Свјетске лиге и на Олимпијском турниру у Токију.

Бреша је један од најбољих клубова Европе. Поред неприкосновеног Про Река, најбољи тим Италије и играће  од 3. до 5. јуна  на финалном турниру Лиге шампиона у Београду. Италијански првак није у групи главних фаворита, али може да помрси свима рачуне у борби за титулу.

– Након успјешне сезоне и дупле круне у Јадрана, иако смо сви још реалативно млади, успио сам да се договорим са руководством екипе Бреше. Драго ми је што каријеру настављам у екипи која има изузетно велике амбиције, циљеве и пројекте у периоду који слиједи. Задовољан сам понуђеним условима, потписао сам да будем члан Бреше у наредне двије године. Покушаћемо да пореметимо планове Про Река – казао је Тешановић.

Навикао је, каже, да се у Јадрану и репрезентацији бори за трофеје, па се његове и амбиције клуба поклапају.

– Жао ми је што напуштам Јадран, али то је судбина свих нас који смо поникли на Шкверу и који желимо да нам ватерполо, барем у младости, постане животни позив. Сад се окрећем репрезентивним припремама и желим да кроз мечеве са репрезентацијама САД и Француске моји саиграчи и ја стигнемо до што боље форме за вруће ватерполо љето – рекао је за наш портал Петар Тешановић

Поред Ђура Радовића и Петра Тешановића на излазним вратима из Јадрана су најбољи стријелац шампиона Црне Горе Кастантин Аверка и Душан Банићевић који ће постати чланови шпанског Сабадеља, а пар понуда има и Никола Бркић, па ће и он, вјероватно, напустити Јадран. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here