Аеродроми Црне Горе: За 13 одсто већи промет путника

Тиватски аеродром

Кроз  Аеродроме  Црне Горе, од 1. јануара до средине јула прошло je преко 1,32 милиона путника, што је за 13 одсто више у поређењу са 2019. годином, која је до сада била рекордна.

На Аеродрому Подгорица опслужено је  преко 850 хиљада путника, што је скоро 40 одсто више у поређењу са 2019. годином, док је Аеродром Тиват са до сада опслужених око 475 хиљада путника на нивоу од 84 одсто, у односу на 2019. годину.

– Дакле, уз дозу опреза јер, нажалост, неколико година уназад свједочимо различитим изненадним глобалним кризама, можемо рећи да током првих шест мјесеци 2024. године биљежимо најбоље резултате када је у питању број опслужених путника, саопштено је из ПР службе Аеродроми Црне Горе, за РТХН.

Нове руте током 2024. године. Током љета оба аеродрома повезана са више од 65 дестинација

Почетком године отворене су руте Подгорица-Анкара и Подгорица-Измир  (Pegasus Airlines), док су током овога љета у Тивту отворене линије за Бирмингем (Jet2), Бристол (easyJet), Измир (Air Montenegro) i London Stansted (Jet2).

-Аеродром Подгорица и Аеродром Тиват, заједно, током љетње сезоне повезују Црну Гору са више од 65 дестинација. У Подгорици је активно 40 линија које реализује око 20 авио – компанија, док око 40 линија у Тивту одржава близу 30 авио-компанија. Наравно, постоје и чартер линије на оба аеродрома, али и низ истих дестинација и у Подгорици и у Тивту, наведено је у саопштењу.

 Најпопуларније дестинације

Током првих шест мјесеци, четири најпопуларније дестинације, с аспекта промета путника на Аеродромима Црне Горе, су Београд, Истанбул, Лондон и Беч.

Топ шест тржишта су Србија, Турска, Велика Британија, Пољска, Њемачка и Аустрија.

Услови у којима АЦГ раде

Аеродроми Црне Горе раније су саопштили да упркос екстремно високим температурама, које су захватиле нашу државу за сада успјешно реализују све операције на Аеродрому Подгорица и Аеродрому Тиват. Очекивано је, међутим, да услови у којима радимо, стога, нису идеални.

-Без обзира на повремене несташице струје, с чим су се већ суочавали и грађани Подгорице и грађани Тивта, оба наша аеродрома имају агрегате захваљујући чему суштински настављамо несметан рад. Аеродроми Црне Горе настоје да путницима и авио-компанијама пруже што квалитетнију услугу, међутим, имајући у виду ограничене просторне капацитете и екстерне услове на које не можемо да утичемо, све наше путнике љубазно молимо за разумијевање и стрпљење.

Запослени Аеродрома Подгорица и Аеродрома Тиват уложиће додатне напоре да се опслуживање путника и авиона одвија, сходно могућностима, на што ефикаснији начин, наведно је у саопштењу компаније Аеродроми Црне Горе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here