РУКОВОДСТВО ВОДОВОДА У ПОСЈЕТИ ХРВАТСКИМ КОЛЕГАМА

Делегација “Водовод и канализација”– Херцег Нови, коју чине директор Оливера Доклестић, технички директор Мића Стојановић и руководилац електромашинског сектора, Драган Влатковић, боравили су у посјети Конавоском комуналном друштву на Ћилипима и руководству ХЕ“Дубровник”.

Са директором конавоског комуналног друштва Марком Главићем разговарано је о предстојећим радовима санације на главном цјевоводу кроз Конавле, на потезима гђе је дошло до попуштања заштитних габиона. Било је ријечи и о потреби уцртавања цјевовода у планска документа и том приликом , како је истакла Доклестић, обавјештени су да је цјевовод већ уцртан у њима. Уцртавање у катастарске подлоге представља сложенију процедуру.

Са директором ХЕ Дубровник Иваном Крнићем разговарали су о раду хидроелектране и савладавању хаварије, везама нашег водоводног система са хидро и електо постројењима, као и о престојећем ремонту агрегата.

Познато је да је херцегновски водоводни систем челичним цјевоводом повезан на сложени систем хидроенергетског комплеса Требишњице, чији се електроенергетски објекти налазе у Републици Српској, Хрватској и Федерацији Босне и Херцеговини.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here