НАЈАВЉЕНЕ СТРОЖЕ КОНТРОЛЕ, УГОСТИТЕЉИ САГЛАСНИ АЛИ ОЧЕКУЈУ РАЗУМИЈЕВАЊЕ

Појачане контроле туристичких услуга у приморским општинама током предстојеће сезоне најавили су из Управе за инспекцијске послове и ангажоваће 40 инспектора, а подршку ће им пружити припадници Службе комуналне полиције и инспекцијског надзора. С друге стране, угоститељи се надају да ће инспектори имати више разумијевања због отежаних околности у којим раде.

-Служба комуналне полиције и инспекцијског надзора контролисаће поштовање радног времена, обављати контролу нивоа буке из угоститељских објеката. За сада је највећи број њих поставио лимитаторе јачине звука, али ћемо константим контролама дати налоге онима који још то нису урадили, казала је Марија Бошковић, начелница Службе комуналне полиције и инспекцијског надзора.

Како је казала, контролисаће и документацију потребну за постављање односно изградњу привремених објеката.

С друге стране, угоститељи немају ништа против контрола, али очекују више разумијевања због отежаног пословања изазваног пандемијом.

-Контролори су добро дошли. На нама је наравно да поштујемо све оно што је у складу са законом и прописима, а опет, ово је жива материја, одређене мањкавости се десе, на примјер ако је пао цјеновник у једном моменту са једног стола, а на 50 осталих стоји, не можете инсисирати да је неко крив. казао је Јован Вукаловић, директор хотела „Lighthouse“ и Градске кафане.

Душко Самарџић, власник угоститељског објекта, сматра да контроле морају бити блаже.

-Прошле године никога није било, такорећи нисмо ни радили. Сада, ако успијемо да радимо, ако буде туриста, очекујемо да буду мало блаже контроле. Нека казне и затворе онога ко не издаје рачуне, то је најважније за државу, а ово друго, пустите нас мало да дишемо, да мало зарадимо, казао је Самарџић.

Интензитет и модел надзора биће прилагођавани околностима током сезоне, а посебна пажња биће усмјерена на поштовање епидемиолошких мјера, саопштили су из Управе за инспекцијске послове.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here