Vaterpolisti Crne Gore poraženi u četvrtfinalu

Vaterpolisti Crne Gore poraženi su u četvrtfinalu Svjestkog prvenstva u Dohi od reprezentacije Španije 15:12 (5:2, 3:5, 5:0, 2:5).

„Ajkule” se borile ali nisu mogle doći do iznenađenja protiv Španije, pa im slijede mečevi za plasman od 5. do 8. mjesta. Podsjećamo prije dva dana izabranici Vladimra Gojkovića  izborile su vizu za Olimpijske igre.
Šampion Evrope iz Zagreba je na startu utakmice bio ubjedljiv. Kažnjavao je greške Gojkovićeve selekcije u odbrani, pa je preko Peronea i Granadosa brzo stigao do 4:0.
Uzvratio je Marko Mršić – 1:4, a posle dvije odlične odbrane Tešanovića, Averka je smanjio na 2:4. Crna Gora nije iskoristila napad sa igračem više, a Perone je to kaznio za 5:2.
Početkom druge četvrtine Španija vodi – 6:2. Odgovorio je Mršić – 3:6, a zatim, Spaić je spertno smanjio na 4:6. Iskusni Brguljan je lijepim golom prišao rivalu na gol prednosti ali ali je brzo odgovorio Perone – 7:5. Munariz je pogodio stativu, a Popadić realizovao peterac – 6:7. Već u sledećem napadu, snažni Taulj je pogodio za 8:6, sa zvukom sirene. Najbolji danas igrač u redovima reprezentacije Crne Gore Marko Mršić je pogodio mrežu Španije –za 7:8 i nadu da se u drugom poluvremenu pokuša podvig. Međutim u trećoj dionici utakmice uslijedio je nokaut od kvalitetne ekipe sa Pirineja. Nizali su se golovi u mreži Tešanovića. Pogađali su Munariz, Granados, Taulj dva puta i Granados. Španija je poslije 24 minuta igre imala plus šest – 13:7. U posljednjem dijelu reprezentacija Crne Gore je smanjila visoku prednost rivala.
Strijelci za z Crnu Goru su: Marko Mršić četiri, Kanstanin Averka i Vlado Popadić po dva, Draško Brguljan, Aleksa Ukropina, Vladan Spaić, Vasilije Radović po jedan.
Prevagu za Španiju, donije su Felipe Perone sa pet, Alvaro Granados sa četiri, Rožer Taulj sa tri, Bernat Sanuža sa dva gola.
U ostalim utakmicama četvrtfinala igrju: Grčka i Italija, Srbija i Hrvatska, odnosno Francuska i Mađarska. Španija će u polufinalu igrati sa boljim iz duela između Grčke i Italije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here