ИЗБОРИ 2021: МИЛАЧИЋ ПОДНИО КРИВИЧНУ ПРИЈАВУ ЗБОГ ПРОДАЈЕ ЗЕМЉИШТА У ЗОНИ МОРСКОГ ДОБРА И КЊИЖЕЊА НА ПРИВАТНА ЛИЦА

Предсједник Праве ЦГ Марко Милачић поднио је кривичну пријаву против одговорних лица из Вектра Боке, предузећа „Марка“ и „ЦР Инвестмент“, НН особа из Управе за некретнине и упослених код Заштитника имовинско – правних интереса Црне Горе у Котору, као и два нотара. Милачић је на конференцији за новинаре у Херцег Новом казао да је кривична пријава поднијета због продаје државног земљишта у зони морског добра и књижења на приватна лица.

„Иза повезаних приватних фирми које су наведене у кривичној пријави, које су куповале државно земљиште на Жањицама, а на што нису имале право, нити је Драган Брковић имао право да их прода, крије се Ацо Ђукановић. Власник фирме „МАРКА“ која је купила дио имовине на Жањицама је извјесни Петар Кораћ који је био извршни директор РЗУП-а у власништву Аца Ђукановића, а био је и члан управног одбора Ђукановићеве фирме Инвест Нова и то до 15. априла ове године, када га је Ацо Ђукановић склонио из УО, дан након што је сазвана сједница Комисије за праћење и контролу поступка приватизације са темом контроле приватизације ХТП Боке.  Кораћ са својом фирмом „МАРКА“ појављује се у пројекту у Тивту чији је инвеститор кум Аца Ђукановића, Радо Арсић и истовремено кум породице Весне Меденице. Власник и заступник друге фирме „ЦР Инвестмент“, извјесни Сеад Живановић, фирме која је такође учествовала у нелегалној купопродаји и отуђивању државног земљишта, био је раније на челу друге приватне фирме Х&Л Компани која је регистрована на истој адреси као и фирма „МАРКА“ у Подгорици, казао је Милачић.

Он је истакао да је Брковић уговором о позајмици новац од продаје имовине Вектра Боке пренио на своје друге фирме, на шта није имао право као што ни по купопродајном уговору није имао право да отуђи ту имовину. Презентовао је и допис ЈП Морско добро из 2018. године који потписује Предраг Јелушић достављен Управи за некретнине Црне Горе, а којим обавјештава да је Вектра Бока огласила продају непокретности.

„Иако се овај допис не односи на конкретно земљиште на Жањицама јасно је да је став да се државна имовина у зони Морског добра не може отуђивати и да је то став ЈП Морско добро. Упркос оваквим ставовима, Управа за некретнине је књижила државну својину на приватна лица и фирме“, казао је Милачић и позвао Тужилаштво да покрене поступак због основаних сумњи да је у предметном случају почињено низ кривичних дјела.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here