Жреб за Лигу шампиона: Већина Новљана у „А“ групи

Фото: Илустрација

Извучени  су парови и за Лигу шампиона у ватерполу. Јадран није успио да се пласира у четвртфинале најјачег европског клупског такмичења , али  у више клубова у завршници овог такмичења  има  доста бивших Јадранаша  и играча из Боке.

Интересантно је да је већина у истој групи и дуели њихових клубова донијеће коначни расплет и пласман на завршни турнир.  Формиране су двије групе коју су чинили по двије првопласиране и двије другопласиране групе из квалификација.

У „А“групи су финалисти последња два такмичења Нови Београд и Про Реко чији је  капитен  Александар Ивовић, затим Марсеј чији је тренер Милош Шћепановић, а играчи Андрија Прлаиновић, Владан  Спаић, Дејан Лазовић и  Урош Чучковић и Јадран Сплит чији је један од адута Ђуро Радовић. У првом колу Ђуро Радовић путује у Београд  и његов тим игра са прваком Србије.

У Б групи су Барселонета, Ференцварош чија је једна од звијезда  Тивћанин  Душан Мандић, Олимпијакос и Бреша чији је адут репрезентативни голман  Црне Горе Петар  Тешановић.

У “А” групи апсолутни фаворити су са оваквим саставима  Про Реко и Нови Београд.

У другој групи ће се водити борба између Барселонете, Ференацвароша и Олимпијакоса. Бреша није на нивоу на којем је била током претходне двије сезоне, али  Петар Тешановић и саиграчи способни су да помрсе рачуне фаворитима

ТОП 8 фаза почиње у марту наредне године, а двије најбоље екипе из група ће изборити пласман на финални турнир који је на програму од 6. до 8. јуна.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here