52. ПРАЗНИК МИМОЗЕ: САДЊА УМЈЕСТО БЕРБЕ МИМОЗЕ

У оквиру 52. Празника мимозе данас су на подручју ривијере челници Oпштине и Mјесних заједница засадили педесетак младих стабала мимозе. Ова акција уврштена је у програм Празника, умјесто фешта које су ове године изостале због епидемиолошке ситуације.

Предсједник Oпштине Стеван Катић, потпредсједник Милош Коњевић и предсједник МЗ Баошић Ђуро Цвјетковић засадили су мимозу испред зграде Мјесне заједнице. Овогодишњи програм прилагођен је епидемиолошкој ситуацији, казао је Катић.

– Трудили смо се ове године да неким програмима надомјестимо све оно што је било карактеристично за Празник, па смо умјесто традиционалних берби посадили мимозе као наставак традиције и ишчекивања 53. Празника мимозе. У овој акцији је посађено педесетак садница од Кумбора до Бијеле, а наредних дана акција ће бити настављена у Игалу, Херцег Новом, Луштици и у селима у залеђу. Задовољство ми је што и у оваквој ситуацију не прекидамо традицију празника и сви програми се релаизују у складу са епидемиолошким мјерама – истакао је Катић.

У МЗ Баошић у сарадњи са локалном самоуправом и јавним предузећима одређене су локације за садњу, а прије двије године била је организована иста акција, подсјетио је предсједник Ђуро Цвјетковић

– Данас је засађено осам садница, а планирамо још четири да посадимо поред фудбалског терена. Мимозе има, али не у оној количини као некада, зато смо и ове године одлучили да садњом обновимо фонд, казао је Цвјетковић.

У Бијелој садњи су присуствовали, представници Општине, чланови савјета, као и најбоља студенткиња општине, Јелена Вукасовић.

Млада стабла посађена су и у Кумбору и Ђеновићима.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here