NTO: PREDSTAVLJANJE PONUDE NA SAJMU U BERLINU

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom, predstavlja ponudu destinacije na virtuelnoj međunarodnoj turističkoj berzi u Berlinu. Na sajmu iz Herceg Novog ponudu predstavljaju hotel Lazure i marina i Kaza del mare.

Ova međunarodna turistička berza prilika je za uspostavljanje saradnje sa predstavnicima turističke privrede zemalja njemačkog govornog područja, ali i drugih emitivnih tržišta imajući u vidu da manifestacija okuplja veliki broj profesionalaca u turizmu iz cijelog svijeta, a u ovogodišnjem virtuelnom izdanju predstavlja se oko 3.500 izlagača.

Tokom prva dva dana sajma, predstavnici NTO CG su održali on-line sastanke sa predstavnicima turoperatora, avio-kompanija, medija, influensera, organizatora sajamskih manifestacija, kao i sa kolegama iz turističkih organizacija Evrope i svijeta.

Prilikom sastanaka, pored predstavljanja aktuelne ponude destinacije i mogućnosti za putovanja u Crnu Goru, iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore su istakli da ove godine očekuju postepeni oporavak kada je u pitanju turistički promet sa tržišta Njemačke, naročito imajući u vidu najave njemačke nacionalne avio-kompanije „Lufthansa“ koja od maja planira obnavljanje letova iz Minhena i Frankfurta ka Tivtu.

U pravcu oporavka avio-saobraćaja i turističkog prometa sa ovog tržišta ohrabruje i činjenica da je mađarska niskobudžetna avio kompanija „Viz air“ od 5. februara ponovo uspostavila liniju između Podgorice i Memingena, kao i liniju Dortmund – Podgorica. Na ovim linijama će se do prvog marta saobraćati petkom, a nakon toga i svakog ponedeljka.

U cilju održavanja imidža i privlačenja turista sa tržišta njemačkog govornog područja ovih dana počinje i intezivna on-line kampanja na ovom tržištu putem društvenih mreža, pretraživača i globalnih turističkih platformi. Učešće na sajmu u Berlinu, prilika je za upoznavanje sa mišljenjima i strategijama koje se primjenjuju i planiraju kao odgovor na krizu u turističkoj industriji koju je izazvala pandemija KOVID 19.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here