НТО: ПРЕДСТАВЉАЊЕ ПОНУДЕ НА САЈМУ У БЕРЛИНУ

Национална туристичка организација Црне Горе, у сарадњи са локалним туристичким организацијама и туристичком привредом, представља понуду дестинације на виртуелној међународној туристичкој берзи у Берлину. На сајму из Херцег Новог понуду представљају хотел Лазуре и марина и Каза дел маре.

Ова међународна туристичка берза прилика је за успостављање сарадње са представницима туристичке привреде земаља њемачког говорног подручја, али и других емитивних тржишта имајући у виду да манифестација окупља велики број професионалаца у туризму из цијелог свијета, а у овогодишњем виртуелном издању представља се око 3.500 излагача.

Током прва два дана сајма, представници НТО ЦГ су одржали он-лине састанке са представницима туроператора, авио-компанија, медија, инфлуенсера, организатора сајамских манифестација, као и са колегама из туристичких организација Европе и свијета.

Приликом састанака, поред представљања актуелне понуде дестинације и могућности за путовања у Црну Гору, из Националне туристичке организације Црне Горе су истакли да ове године очекују постепени опоравак када је у питању туристички промет са тржишта Њемачке, нарочито имајући у виду најаве њемачке националне авио-компаније „Луфтханса“ која од маја планира обнављање летова из Минхена и Франкфурта ка Тивту.

У правцу опоравка авио-саобраћаја и туристичког промета са овог тржишта охрабрује и чињеница да је мађарска нискобуџетна авио компанија „Виз аир“ од 5. фебруара поново успоставила линију између Подгорице и Мемингена, као и линију Дортмунд – Подгорица. На овим линијама ће се до првог марта саобраћати петком, а након тога и сваког понедељка.

У циљу одржавања имиџа и привлачења туриста са тржишта њемачког говорног подручја ових дана почиње и интезивна он-лине кампања на овом тржишту путем друштвених мрежа, претраживача и глобалних туристичких платформи. Учешће на сајму у Берлину, прилика је за упознавање са мишљењима и стратегијама које се примјењују и планирају као одговор на кризу у туристичкој индустрији коју је изазвала пандемија КОВИД 19.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here