Разноликост игре и пјесме ансамбла „Коло“ освојила публику на Канли кули

Ансамбл „Коло“ у оквиру регионалне турнеје Колодром синоћ је приредио одличан концерт на Канли кули. У разноликости игре, ношњи и пјесме уживала је публика која је чланове ансамбла наградила бурним аплаузима и овацијама.

Ансамбл „Коло“ на сцени приказује традиционалну народну игру развијајући је у смислу и складу са савременим захтјевима сценске умјетности, тако да традиционална игра проговори новим, свјежим умјетничким језиком – да споји прошлост са садашњости.

-Како технологија напредује у ансамблу Коло покушавају да нешто што је архаично и што велики број људи препознаје да у модернијем стилу презентујемо, По реакцијама би се рекло да смо у томе успијели, казао је умјетнички директор Јанко Димитријевић.

У Херцег Новом нас публика увијек дочека фантастично, казала је чланица ансамбла Невена Остојић.

-Наши утисци су сјајни, публика је наградила нашу игру и пјесму аплаузима. На Канли кули је предивно играти, прелијеп поглед и није нам ништа тешко. Трудимо се да очувамо традицију и велики је задатак да оно што су неки други људи преносили на нас, пренесемо на будућа покољења.

Ансамбл Коло ове године прославља 75 година, а како истиче пр Мило Радоман,  велико име је задовољство што су  поново у Херцег Новом.

-Новљани знају да смо врло често овдје, познају наш рад. Концертима у оквиру регионалне турнеје под називом „Колодром“ који су почели у мају у Бања Луци, обиљежавамо 75 година постојања. Сви наши концерти посвећени су нашем јубилеју.

Турнеја Колодром биће завршена вечерас концертом у Требињу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here