Одбојкашице „Херцег Новог“ рутински до другог кола

Одбојкашице „Херцег Новог“, очекиванo, испуниле су циљ и пласирале се у друго коло Челенџ купа, побједивши као „гости“ норвешку екипу „Тромсо“ 3:0. По сетовима 25:10, 25:15, 25:12.

Рутинском игром тим Милорада Крунића потврдио је квалитет и прва је екипа из Црне Горе која се пласирала у друго коло неког клупског међународног такмичења. Први сет добиле су за мање од 15 минута. У другом сету била је мало боља игра Норвежанки,али нису успјеле да се озбиљније супроставе екипи Херцег Нови. У трећем сету екипа Херцег Нови играла је у другој постави, али Норвежанке нису успјеле да пруже већи отпор.

Татјана Бокан са 11 поена, била је најефикаснија, у табору Милорада Крунића, а пратиле су је Милена Бурзановић са 9, Диана Балаи са 8, Јелена Станимировић, Анастасија Бекхтерeва  и Дариа Чабоненко по 5,  Марија Тушевљак и Полина Лиутикова по 3 и Тијана Тврдишић 1 поен. Тромсо је имао 25 грешака.

Tренер екипе „Херцег Нови“, Милорад Крунић, рекао је да је пуно тога је ријешено у јучерашњој утакмици.

-Цуре са клупе добиле су више простора да играју и отуд за нијансу више поена за противника. Одрадили смо поштено прво коло а у наредном нас чека белгијски „Астерикс Беверен“.  На жалост не знамо гдје ћемо бити домаћини због заузетости дворане у Игалу. Али снаћи ћемо се негдј: Бар, Подгорица или Тиват. Штета што не играмо у Херцег Новом јер било би знатно више публике него у првом колу. Белгијанке су биле слободне у првом колу, и то је још један показатељ њиховог квалитета. Ријеч је о екипи са традицијом. Тренер је у тој екипи од 2006. године  и то вам говори какав је систем изградио. Али, ми се не предајемо и тражићемо своју шансу  да прођемо у наредно коло, рекао је Крунић.

Са белгијском екипом Новљанке ће играти у децембру.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here