Љето 2024: Сервисне информације

Претежно сунчано, уз повремено малу до умјерену облачност. Ујутру, на сјеверу, по котлинама могућа магла. У поподневним и ноћним сатима уз појачан развој облачности, у континенталним предјелима и на подручју Боке, локално киша или пљусак праћен грмљавином. Вјетар углавном слаб до умјерен, сјеверних смјерова, у зони грмљавинских облака појачан, на ударе могуће јак. Јутарња температура ваздуха од 12 до 25, највиша дневна од 23 до 36 степени.

ИСКЉУЧЕЊА ВОДЕ

Из градског Водовода обавјештавају потрошаче са подручја Игала да ће због радова на санацији  квара на водоводној мрежи у сриједу 28.августа у термину од 08 до 15 часова бити у прекиду доток воде потрошачима из улице Друге далматинске бригаде, Војводе Луке Вукаловића и Требињске.

АЕРОДРОМИ ЦРНЕ ГОРЕ

Са тиватског аеродрома данас је планирана 23 лета, од чега седам за Београд у 7:30, 8:25, 11:55, 15:20, 17:10, 18:40 и 19:10,  три з Истанбул, два за Тел Авив као и летови за Дубаи, Женеву, Хелсинки, Краљево, Кувајт,  Лондон, Манчестер, Ниш, Ригу, Беч и Вилњус,

Са подгоричког аеродрома планирано је 27 летова, од тога за главни град Србије пет,у 07:50, 09:40, 14:35, 19:30, 21:05 и 21:40, три лета за Истанбул и Беч, по два за Варшави и Лондон, као и летови за Краков, Измир, Љубљану, Лил, Цирих, Берлин, Париз, Катовице и Братиславу.

АМСЦГ

Саобраћај се овога јутра одвија  уз повољне услове за вожњу. Током дана је појачана фреквенција возила на већини путева у земљи. Из АМСЦФ возачима савјетују опрезну вожња и поштовање правила саобраћаја. На путевима гдје су радови у току измијењен је режим вожње.

На магистралном путу Никшић-Вилуси 1. Фаза, дионица Никшић-Кусиде промијењен је режим саобраћаја са двосмјерног на једносмјерни, а долази до тоталних обустава саобраћаја не дужих од 15 минута повремено због извођења радова.

Упротекла 24 сата у нашој земљи догодило се 19 саобраћајних незгода у којима је једна особа, нажалост, изгубила живот, док је седам особа задобило лаке повреде.

Ауто мото савез Црне Горе пружа учесницима у саобраћају техничку помоћ на јавним путевима.Информативни центар заједно са службом помоћи на путу на услузи је грађанима 24 сата. Информације се могу добити путем телефона 19807.

ЖЕЉЕЗНИЧКИ САОБРАЋАЈ

Брзи воз из Београда касни сат и 15 минута и на Жељезничкој станици у Бару га очекују око 8.40. Полазак из Бара за Нови Сад је у 9.00, а за Београд у 19.35. Локални возови саобраћају редовно, а мјеста има довољно.

АУТОБУСКИ САОБРАЋАЈ

Иако је на херцегновској Аутобуској станици нешто мање путника него претходних дана, има гужве у повратку, па је карте неопходно обезбиједити раније.Сезонски аутобуси саобраћаће до 15. септембра. Јутрос су у наш град први стигли: “Озлем” из Лесковца, “Центротранс” са Пала, “Монтенегро путник” из Сремске Митровице, “Гага” из Чачка, “Eurolin” из Јагодине, “Еуро компас” из Крушевца, “Виена” из Модриче,, “Транс-југ”, ”Бан бус” и “Ласта” из Београда, “Феникс” из Новог Сада, “Ласта” из Обреновца, “ Blue line” из Новог Сада и “Фудекс” из Панчева.  У 7.00 сати је кренио “Озлем” за Београд, остали аутобуси крећу по реду вожње без закашњења.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here