Ljeto 2024: Servisne informacije

Pretežno sunčano, uz povremeno malu do umjerenu oblačnost. Ujutru, na sjeveru, po kotlinama moguća magla. U popodnevnim i noćnim satima uz pojačan razvoj oblačnosti, u kontinentalnim predjelima i na području Boke, lokalno kiša ili pljusak praćen grmljavinom. Vjetar uglavnom slab do umjeren, sjevernih smjerova, u zoni grmljavinskih oblaka pojačan, na udare moguće jak. Jutarnja temperatura vazduha od 12 do 25, najviša dnevna od 23 do 36 stepeni.

ISKLJUČENJA VODE

Iz gradskog Vodovoda obavještavaju potrošače sa područja Igala da će zbog radova na sanaciji  kvara na vodovodnoj mreži u srijedu 28.avgusta u terminu od 08 do 15 časova biti u prekidu dotok vode potrošačima iz ulice Druge dalmatinske brigade, Vojvode Luke Vukalovića i Trebinjske.

AERODROMI CRNE GORE

Sa tivatskog aerodroma danas je planirana 23 leta, od čega sedam za Beograd u 7:30, 8:25, 11:55, 15:20, 17:10, 18:40 i 19:10,  tri z Istanbul, dva za Tel Aviv kao i letovi za Dubai, Ženevu, Helsinki, Kraljevo, Kuvajt,  London, Mančester, Niš, Rigu, Beč i Vilnjus,

Sa podgoričkog aerodroma planirano je 27 letova, od toga za glavni grad Srbije pet,u 07:50, 09:40, 14:35, 19:30, 21:05 i 21:40, tri leta za Istanbul i Beč, po dva za Varšavi i London, kao i letovi za Krakov, Izmir, Ljubljanu, Lil, Cirih, Berlin, Pariz, Katovice i Bratislavu.

AMSCG

Saobraćaj se ovoga jutra odvija  uz povoljne uslove za vožnju. Tokom dana je pojačana frekvencija vozila na većini puteva u zemlji. Iz AMSCF vozačima savjetuju opreznu vožnja i poštovanje pravila saobraćaja. Na putevima gdje su radovi u toku izmijenjen je režim vožnje.

Na magistralnom putu Nikšić-Vilusi 1. Faza, dionica Nikšić-Kuside promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a dolazi do totalnih obustava saobraćaja ne dužih od 15 minuta povremeno zbog izvođenja radova.

Uprotekla 24 sata u našoj zemlji dogodilo se 19 saobraćajnih nezgoda u kojima je jedna osoba, nažalost, izgubila život, dok je sedam osoba zadobilo lake povrede.

Auto moto savez Crne Gore pruža učesnicima u saobraćaju tehničku pomoć na javnim putevima.Informativni centar zajedno sa službom pomoći na putu na usluzi je građanima 24 sata. Informacije se mogu dobiti putem telefona 19807.

ŽELJEZNIČKI SAOBRAĆAJ

Brzi voz iz Beograda kasni sat i 15 minuta i na Željezničkoj stanici u Baru ga očekuju oko 8.40. Polazak iz Bara za Novi Sad je u 9.00, a za Beograd u 19.35. Lokalni vozovi saobraćaju redovno, a mjesta ima dovoljno.

AUTOBUSKI SAOBRAĆAJ

Iako je na hercegnovskoj Autobuskoj stanici nešto manje putnika nego prethodnih dana, ima gužve u povratku, pa je karte neophodno obezbijediti ranije.Sezonski autobusi saobraćaće do 15. septembra. Jutros su u naš grad prvi stigli: “Ozlem” iz Leskovca, “Centrotrans” sa Pala, “Montenegro putnik” iz Sremske Mitrovice, “Gaga” iz Čačka, “Eurolin” iz Jagodine, “Euro kompas” iz Kruševca, “Viena” iz Modriče,, “Trans-jug”, ”Ban bus” i “Lasta” iz Beograda, “Feniks” iz Novog Sada, “Lasta” iz Obrenovca, “ Blue line” iz Novog Sada i “Fudeks” iz Pančeva.  U 7.00 sati je krenio “Ozlem” za Beograd, ostali autobusi kreću po redu vožnje bez zakašnjenja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here