Један број гостију из Србије прекида љетовање због одлуке Владе те земље

Након одлуке Владе Републике Србије, којом су позвали своје држављане да се врате са љетњих одмора, због погоршања епидемиолошке ситуације, искуства херцегновских хотелијера су различита.

Један број туриста је напустио већ наш град, док други остају до даљњег. Како сазнајемо, гости из Србије, смјештени у хотелу АЦД у Мељинама, за сада нису отказали боравак у овом хотелу.

С друге стране, из хотела Лајтхаус један број индивидуалних гостију је већ напустио или је најавио одлазак до петка, каже директор маркетинга Јован Мићуновић. У овом хотелу има гостију из Србије на које неће утицати одлука Владе те земље.

– Ми имамо тренутно неких 70 гостију из Србије. Ријеч је о двије веће групе, то су ватерполисти Радничког из Крагујевца и дио гостију који је везан за снимање филма. Ту су по пословним обавезама и за њих та одлука не утиче. Имали смо и један број индивидуалних гостију и они су углавном сви одлучили да се врате да послушају препоруку. Моја процјена је да смо имали више индивидуалних гостију у хотелу да би било више ранијих одлазака, казао је Мићуновић.

У хотелу је данас 50% капацитета попуњено и углавном су то гости иy региона, Србије и БиХ и један је број домаћих. Тај тренд ће бити настављен до 20. септембра и онда тај број значајно опада тако да ћемо од 20. септембра ући у зимски режим нешто знатно раније него претходних година, навео је Мићуновић.

Врло мало је најава, каже он, за крај септембра и октобар.

-Све то што је било најава сада је под великим знаком питања. Углавном су то биле агенцијске посјете на ноћ или двије, имали смо неких аранжмана са спортистима за септембар и октобар, али како ми се чини од тога неће бити ништа јер све што смо имали за септембар и октобар је отказано. Углавном су била партнерства са тржишта Бугарске, Турске, ватерполисти из Њемачке и Француске у сарадњи са ВК Јадран. Бојим се шта ће бити и са идућом сезоном јер овај тренд раста короне је евидентан и у свијету, Европи и код нас и не чини ми се добро. Нама су наредни мјесеци битни за сезону јер смо обично у јануару и фебруару имали све договорено за наредно љето а то ове године неће дефинитивно бити могуће, рекао је наш саговорник.

Упркос свему, хотел неће затварати јер сматрају да једино радом током читаве године се може одржати костур запослених и задржати квалитет услуге на неком већем нивоу.

-Зима никада код нас није била спектакуларна у односу на љето али смо биљежили раст. Ове године треба очекивати значајан пад у том сегменту због короне,али радићемо дефинитивно читаве зиме и ове године, закључио је Мићуновић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here