Зима 2024: Сервисне информације

У јужним и централним предјелима претежно сунчано. На сјеверу, ујутру, уз повећану облачност слабо провијавање снијега а током дана дјелимично разведравање. Вјетар појачан и јак, на ударе олујне јачине, сјеверни и сјевероисточни, током дана у слабљењу. Јутарња температура ваздуха од -13 до 5, највиша дневна од -4 до 12 степени.

Без воде дио града

Због санације квара на резервоару Бајер 1, данас (недеља) од 8 до 12 часова, без дотока воде биће потрошачи у околини Дома здравља на Топлој, као и потрошачи у Улици Др Јована Бијелића и Рисанске улице, обавјештавају из Техничке службе ДОО Водовод и канализација Херцег Нови.

Кол (Call) центар, дежурна служба Водовода 19966 .

ЦЕДИС

Током викенда  нису предвиђена планска искључења електричне енергије, а у случају ванредних околности биће ангажоване додатне екипе. Евентуални прекид напајања и квар на дистрибутивној мрежи, грађани могу пријавити на дежурни број телефона: 327-326 у Херцег Новом, саопштено је из ЦЕДИС-а.

Измјена режима саобраћаја у Ђеновићу

Због безбиједних и несметаних радова у циљу санације дијела трасе, приобалног пута, у близини Војводића мула у Ђеновићу, дошло је јуче до измјене режима саобраћаја.

Саобраћаја је привремено забрањен за сва возила, на локалном путу у Ђеновићу од скретања према „Sun village“ до мула Војводића, у периоду до 31. јануара, наведено је у Одлуци Секретаријата за комуналне дјелатности.

Измјена режима саобраћаја ка Мојдежу

Због радова на путу ка Мојдежу  привремено се обуставља  саобраћај од раскрснице за Сушћепан до Ратишевине.

Подсјећамо, на путу ка Мојдежу у току је уклањање каменог насипа изнад локалног пута због чега долази до повремених измјена режима саобраћаја.

У периодима забране мјештани могу користити путни правац ка Суторини, преко Тијесног кланца, саопштили су из Секретаријата за комуналне дјелатности.

Аутобуски саобраћај

На херцегновску Аутобуску станицу стигао је Озлем из Лесковца, Банбус из Београда, док очекују долазак превозника Јадран експреса из Београда, Блуе Лајна из Новог Сада, Ниш експреса из Ниша, Божура из Суботице, Југопревоз Гацко из Требиња и Ленса из Суботице. Око 11:30 очекују долазак Ласте из Београда. За Београд је у 7:00 отишао Озлем, у 8:35  Лалатовић вози за Сарајево, у 9:30 полази Божур ка Дубровнику, па у 11:10 „Јадран експрес“ за Дубровник и у 12:10  Југопревоз за Требиње. Први поподневни полазак за Београд је у 15 часова и остали превозиници возе према устаљеном реду вожње.

Телефон за информације 321 225.

Аеродроми Црне Горе

Са Тиватског аеродрома данас су планирана три лета ка Београду у 10:25, 11:15 и 15:20 и ка Истанбулу у 12:50. Са Подгоричког аеродрома планирано је 15 летова, од чега пет за Београду у 7:30, 8:35, 15:15, 20:25 и 22:15, исто толико летова ка Истанбулу и два ка Бечу, те Цириху, Лондону и Сабиха Гокцен.

АУТО МОТО САВЕЗ ЦРНЕ ГОРЕ

На путевима у јужним и централним предјелима  саобраћа се по мокрим и клизавим коловозима на сјеверу отежано због снијега поледице и јаких удара вјетра и појаве мећаве ,а упозоравамо на повећану опасност од одрона на бројним дионицама.Видљивост је мјестимично смањена а поледица је могућа  на путевима  у вишим предјелима. Савјетују опрезну вожњу и поштовање правила саобраћаја.

Подсјећају да је до 01.04.2024. године пнеуматика за зимску употребу за сва моторна возила је обавезна на путевима гђе је то назначено сигнализацијом без обзира да ли на том путу постоје зимски услови. Kада на осталим дијеловима и дионицама пута који нијесу обухваћени Наредбом постоје зимски услови (снијежне падавине,снијег,лед или поледица на коловозу ) на возилу морају бити пнеуматици за зимску употребу на свим точковима.

За вријеме снијежних падавина забрањен саобраћај за камионе са приколицом и шлепере на дионицама преко планинских превоја у складу са постављеном сигнализацијом.

На путу Беране –Рожаје превој Локве и Мојковац – Б. Поље превој Kрстац  Липци – Грахово забрањен саобраћај камионима са приколицом и шлеперима.

На магистралном путу Никшић-Вилуси, на дионици Никшић-Kусиде  до 31.01.2024.године саобраћај  се обуставља за све врсте возила у терминима од 09.00 до 11.00 и од 14.00 до 16.00 сати. Недељом нема обустава саобраћаја.

На магистралном путу Никшић-Вилуси I фаза, локалитет Вуков мост због радова  промијењен је режим саобраћаја са двосмјерног на једносмјерни на мјесту извођења радова.

На аутопуту се саобраћа без измјена у режиму саобраћаја.

Интензитет саобраћаја је умјерен.

Ауто мото савез Црне Горе пружа учесницима у саобраћају техничку помоћ на јавним путевима која подразумијева пружање услуге помоћи на путу, отклањање мањих кварова и најмање  једног бесплатног шлепања возила до првог сервиса или радионице за сва возила регистрована у Црној Гори.

Информативни центар заједно са службом помоћи на путу на услузи је градјанима 24 сата. Информације се могу добити путем телефона 19807, 020 234999, 063 239987.

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here