Због лажних дојава о бомбама ухапшен малољетник, идентификован још један

Службеници Сектора за борбу против криминала задужени за сузбијање високотехнолошког криминала, заједно са службеницима Регионалног центра безбједности „Југ“, кроз међуагенцијску и сарадњу са међународним партнерима, у координацији са надлежним државним тужилаштвом, идентификовали су и лишили слободе једно малољетно лице које је путем мејла упутила поруке пријетеће садржине на адресу Средње музичке школе у Котору.

Припадници полиције су, по налогу државног тужиоца у Основном државном тужилаштву у Котору, прија два дана лишили слободе малољетну мушку особу стару 17 година због сумње да је извршила кривично дјело лажно пријављивање.

Он је, како се сумња, 27. фебруара, упутио више пријетећих мејлова на адресу Средње музичке школе „Вида Матјан“ у Котору, а чији садржај се односио на наводно постављене експлозивне направе.

У наставку активности расвјетљавања лажних дојава о постављеним експлозивним направама у образовним установама на приморју, службеници Сектора за борбу против криминала задужени за сузбијање високотехнолошког криминала су заједно са службеницима Регионалног центра безбједности ”Југ”, у координацији са надлежним државним тужилаштвом, идентификовали друго малољетно лице старо 17 година, које је путем мејла упутило поруку пријетеће садржине на адресу средње мјешовите школе „Младост“ у Тивту.

Припадници полиције су поднијели кривичну пријаву надлежном Основном државном тужилаштву у Котору, због сумње да је извршило кривично дјело лажно пријављивање.

Ово лице је, како се сумња, 29. фебруара упутило мејл пријетеће садржине на адресу Средње мјешовите школе „Младост“ у Тивту, чији садржај се односио на наводно постављену експлозивну направу у тој установи.

Службеници Управе полиције са посебном пажњом настављају рад на предметима овог типа и истраживање оваквих криминалних активности, у циљу заштите најрањивијих друштвених категорија.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here