За вријеме зимског распуста дежурни вртићи у Бијелој и Игалу

Због мањег броја дјеце у вртићима током зимског распуста, Јавна предшколска установа „Наша радост“ организовала је рад у двије васпитне јединице, у Бијелој и Игалу.

Тамара Живановић, директорица ове установе каже да је за боравак у вртићу током распуста пријављено 170 дјеце.

– У Бијелој се до сада појавило педесеторо дјеце, а у Игалу је тај број мало већи, око 100 до 120 дјеце долази свакодневно у вртић. Овакав режим рада важи до 22. јануара, а потом се враћамо на стари режим рада. Након зимског распуста дјеца из вртића учествоваће и ове године у костимима на цвјетној поворци, а позвали су нас и на цвјетну изложбу, тако да ћемо заиста бити свеприсутни што се тиче Празника мимозе и свих манифестација у оквиру истог празника, а планирамо и један маратон у  сарадњи са рагби клубом из Зеленике.

У Јавној предшколској установи „Наша радост“ искористиће вријеме зимског распуста за радове којим ће побољшати рад и услове за боравак дјеце увртићу на Савини.

– Планирамо да за вријеме зимског распуста на Савини урадимо вентилацију у  вешерају и неке измјене на дјечијим купатилима, а свакако смо завршили тендер у васпитној јединици Бијела. Ту ће се радови завршавати током овог љета и трудићемо се да та јединица у Бијелој буде празна и да дјеца не бораве тамо током љетњег распуста да би сви радови ммогли да се обаве како треба.

У вртићима Јавне предшколске установе „Наша радoст“ за сада нема дјеце која су инфицирана вирусом великог кашља или грипа, каже Живановић.

– У нашим редовима још увјек не постоје, јер смо ми прије него што је забиљежен један случај великог кашља у Херцег Новом били у контакту са епидемиолошком службом и већ смо предузели све потребне кораке да обезбједимо дјецу у вртићу. Направили смо базу података дјеце која нису комплетно вакцинисана, тако да ће, чим се појави први случај, та дјеца морати да се повуку из вртића. Заиста нема случајева, али ми смо у сваком случају приправни и на вези смо са епидемиолошком службом да предузмемо све могуће кораке, поручила је Живановић.

Како би превентивно дјеловали на ширење вируса великог кашља и грипа, у вртићима Јавне предшколске установе „Наша радост“ велику пажњу посвећују хигијени, подстичу дјецу да чешће перу руке и труде се да све буде на високом нивоу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here