Успјешна прва изложба паса мјешанаца

Чланови ноформиране НВО „Пријатељи животиња Сара“, у сарадњи са предузећем Чистоћа, организовали су данас прву изложбу паса мјешанаца под слоганом „Буди фаца прошетај мјешанца“. Изложба је на платоу испред Општине окупила 40 паса који су се такмичили у двије категорије, штенци до годину и одрасли.

У категорији одраслих паса жири је одлучио да првим мјестом награди мјешанцу Симсона, другим Лолу, а трећим Белу, која је свој поклон у виду хране “поклонила” Азилу. У категорији јуниора, прво мјесто је заузео Боли, друго Луна и треће мјешанац Арчи. Пас Сунчица је побрала највише симпатија публике.

Одзивом су и више него задовољни с обзиром да је изложба организована први пут, прича за РТХН чланица НВО „Пријатељи животиња Сара“ Слађана Ковачевић, и истиче да према “најбољем човјековом пријатељу” морамо показати више одговорности.

-У Азилу одавно немамо мјеста за пријем нових животиња. На Диздарици је тренутно 150 паса и њих 15-ак код суграђана који знају ситуацију у Азилу, па нам из тог разлога пазе најчешће штенце, рекла је Ковачевић.

Изложби је протеклог мјесеца претходио избор најљепшег мјешанца на фејсбук страници Азила на Диздарици, за све оне који нису данас могли присуствовати изложби.

Симболично је за учешће било потребно издвојити пет еура, прикупљено је 335, а сав новац биће прослијеђен Азилу паса на Диздарици.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here