Уклоњени привремени објекти Поморског саобраћаја у Каменарима

У Каменарима су данас уклоњени билетарница и рекламни панои Поморског саобраћаја, према рјешењу Службе за инспекцијске послове, јер компанија није имала важећу документацију, а истекао је и уговор са Морским добром о закупу.

Како је за РТХН казала начелница Службе за инспекцијске послове Општине Херцег Нови, Маријa Бошковић, компанија Поморски саобраћај била је у обавези да уклони објекте, али то није урадила.

Маријa Бошковић, начелница Службе за инспекцијске послове Општине Херцег Нови

– Ријеч је о три рекламна паноа, пулту за наплату карата монтажно-демонтажног карактера, елоксираном киоску који је служио за контролу и стубу на којем су постављене камере. Остале су расхладне витрине са пићима, које ће бити уклоњене до краја дана или сутра – наводи она.

Пошто Поморски саобраћај није уклонио објекте према рјешењу Управе, како наводи Бошковић, приступило се административном извршењу.

– Због тога биће написан закључак о трошковима, који ће бити упућен Поморском саобраћају на наплату, јер смо морали да ангажујемо извршну службу, односно предузеће „Чистоћа“, које је својом механизацијом уклонило највећи дио тих објеката  –  казала је она.

Када је ријеч о Лепетанима, Бошковић наводи да је у току поступак у Општини Тиват, па ће објекти бити уклоњени по окончању.

– Ово све радимо јер су привремени објекти постављени без важеће документације, предвиђене Законом о планирању простора и изградњи објеката. Да би ови објекти могли уопште бити постављени, један од услова је и уговор о закупу са Морским добром. Тај уговор је раније постојао, али је раскинут, чиме су се стекли услови да се донесе рјешење о уклањању ових објеката – појаснила је она.

Управљање трајектном линијом Каменари-Лепетане од недавно је преузело ЈП Морско добро, а бесплатан превоз трајектима омогућен је до 5. априла.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here