У оквиру ХАПС-ића вечерас представа „Мисли зелено“

Прва од три дјечије представе у оквиру ХАПС-ића, “Мисли зелено” (5+) на програму је вечерас од 18 сати на сцени Дворане Парк.

Са жељом да едукује и дјецу и родитеље, ова копродукција НВУ “Арлекин”, Центра за културу Пријестонице Цетиње и Краљевског позоришта „Зетски дом“ предочава проблеме које проузрокује човјеково несавјесно поступање према околини и то кроз велики дјечији спектакл у форми наративног мјузикла.

Текст потписује Јован Бошковић, режију Душанка Белада, аутор сонгова је Френки Богићевић, кореографкиња Марија Бољевић, а играју: Јована Брновић, Мирјана Спаић и Мило Перовић.

-У времену када је све убрзано и сви журимо, треба и застати, процијенити шта нам је важно, чему учимо дјецу и шта им остављамо”, порука је глумице и директорице НВУ “Арлекин” Ивоне Човић-Јаћимовић, али и представе у којој је главни лик Пчела, последња карика ланца исхране, једино биће које својим начином живота не угрожава нити једно друго живо биће. И у позоришној представи и у стварности оне показују да планета може бити много боље мјесто.

“Мисли зелено” открива проблеме угрожених врста, указује на могући “ланац љубави”. Ту поруку почев од Сјеверног пола, Медвед преноси Корњачи, сазнају је Делфини, Птице и коначно она стиже до Пчеле која налази рјешење. Она причу казује дјеци, будућим одраслим људима учећи их зашто и како морају вољети И чувати живот и Планету.

Улазнице по цијени од 4 еура могуће је купити на билетраници Дворане Парк.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here